Duitse varkenssector

Tonnies

Nieuws Varkens

'Tönnies in gesprek met JBS over verkoop bedrijf'

De eigenaren van Duitslands grootste varkensslachter Tönnies voeren op dit moment gesprekken over een mogelijke verkoop van het vleesconcern. Als voornaamste overnamekandidaat wordt het Braziliaanse JBS genoemd, maar ook een bieder uit Azië maakt kans. Het overnamebedrag kan in de buurt komen van de €4 miljard.
14 Juli 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Top 10 Duitse slachterijen vergroten marktaandeel

Grotere varkensslachterijen in Duitsland krijgen een groter marktaandeel. De top 10- grote slachterijen zijn goed voor respectievelijk 82% van de totale Duitse varkensvleesproductie, zo blijkt uit en rapport van de Duitse belangenorganisatie ISN.
5 Juli 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP verspreidt zich verder door Duitsland en Polen

De Afrikaanse varkenspest (AVP) verspreidt zich in Duitsland en Polen verder. Het virus is recent op een varkensbedrijf ontdekt in de regio Groot-Polen, gelegen aan de westkant van het land. Dit is het tweede getroffen bedrijf in Polen dit jaar. In Duitsland zijn nieuwe besmettingen onder wilde zwijnen gedetecteerd.
9 Juni 2021
wildzwijn zwijn afrikaanse varkenspest varkens - agri

Inside Afrikaanse Varkenspest

Afrikaanse varkenspest lijkt in Duitsland op retour

In Duitsland zijn afgelopen week opnieuw minder wilde zwijnen gevonden die besmet waren met Afrikaanse varkenspest (AVP). In de week van 11 tot 18 mei werd bij 26 zwijnen het virus aangetoond.
18 Mei 2021
slachterij

Nieuws Varkens

Vion streeft Westfleish voorbij in slachtaantal

Duitse varkensslachters hebben vorig jaar aanzienlijk minder dieren aan de haak gekregen dan in 2019. In de rangorde van de top-3 van grootste slachterijen vond een verschuiving plaats. Hoewel zij ook minder varkens hebben geslacht, wisten ze hun marktaandeel te vergroten.
29 April 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Duitse varkensprijs levert flink in

De Duitse varkensprijs heeft deze week de langdurige periode van stabiliteit doorbroken. Er is echter geen sprake van een positieve prijsbeweging, de gezaghebbende VEZG-notering levert behoorlijk in.
21 April 2021
euro economie portemonnee

Nieuws Varkens

Miljoenenschade stalbrand Duitse zeugenhouderij

De grote brand bij Duitse zeugenhouderij in Alt Tellin in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren heeft tot tientallen miljoen schade geleid. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
13 April 2021
Duitsland

Nieuws Varkens

Ook in Duitsland ideeën voor opkoop varkens

De afdeling van de Duitse politieke partij Die Grünen in de deelstaat Niedersachsen pleit voor een opkoopregeling voor varkenshouderijen binnen de provincie. Het zou moeten gaan om een financieel ondersteuningspakket waarmee bedrijven worden geholpen om te schakelen naar nieuwe verdienmodellen.
31 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden