Chinese varkenssector

varkenstransport varkens - agri

Nieuws Varkens

AVP slaat toe op bedrijf in Hongkong

De Afrikaanse varkenspest is weer opgedoken in Hongkong. Het betreft een varkensbedrijf in de zelfstandige Chinese regio. Vooralsnog blijft het bij 1 bedrijf, maar uit voorzorg zijn er wel transportbeperkingen opgelegd in de omgeving.
10 Februari 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Met Chinees Nieuwjaar in zicht stijgt de varkensprijs

De Chinese varkensprijs zit nog altijd in de lift. Om tijdens het Chinese Nieuwjaar (12 februari) in het land aan de grotere vraag naar varkensvlees te kunnen voldoen en de prijsstijging te beperken, brengt de Chinese regering meerdere batches varkensvlees uit voorraad op de markt.
3 Februari 2021
china varkens - agri

Nieuws Varkens

'Nieuwe AVP-uitbraak in China door illegale vaccins'

Het is al een tijd geleden sinds China een nieuwe uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) heeft gemeld, maar nu is het toch weer mis. Mogelijk zijn illegale vaccins hiervan de oorzaak.
22 Januari 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Chinees slachtcijfer minder negatief dan verwacht

De varkensslachtcijfers in China zijn afgelopen jaar veel minder hard gedaald dan eerder door onder meer de Rabobank werd gedacht. Na een kaalslag door de Afrikaanse varkenspest zit het aantal varkens in China weer in de lift en die groei houdt waarschijnlijk ook in 2021 aan. Tegelijkertijd neemt de vleesconsumptie ook toe.
19 Januari 2021
china varkensvlees

Nieuws Varkens

China haalt opnieuw varkensvlees uit voorraad

De Chinese varkensprijs is de afgelopen weken weer hard gestegen. In een poging om de prijsstijging in te dammen brengt het land varkensvlees uit voorraad op de mark. Vandaag (15 januari) wordt er voor de tweede keer dit jaar een batch vlees op de markt gebracht.
15 Januari 2021
noteringen beurs rode cijfers

Inside Varkens

Varkenstermijnmarkt in China keldert bij debuut

De varkenstermijnmarkt in China is op de eerste officiële handelsdag flink weggezakt. Het leveringscontract voor september daalde maar liefst...
11 Januari 2021
china varkensvlees

Inside Varkens

Laat Chinees importvlees links liggen om corona?

In toenemende mate switchen Chinese consumenten naar binnenlands geproduceerd (varkens)vlees, schrijven Chinese media. Dit omdat op vlees van buitenlandse bestemmingen meerdere malen het coronavirus is gevonden. Ondertussen blijft de Chinese varkensprijs maar stijgen wat gezien kan worden als een bevestiging hiervan. 
5 Januari 2021
noteringen beurs rode cijfers

Nieuws Varkensmarkt

China start begin 2021 met varkenstermijnmarkt

The Dalian Commodity Exchange, het grootste grondstoffen-handelsplatform van China, is van plan om begin 2021 de langverwachte termijnmarkt te introduceren voor varkens.
22 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden