Wageningen Economic Research

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Inkomensraming

Varkenshouder casht na magere decennia

Het kan vriezen en het kan dooien in de varkenssector. Terwijl een zeugenhouder vorig jaar gemiddeld nog €13.000 bij moest leggen, lopen de verdiensten dit jaar in de tonnen euro's. Dat toont inkomstenraming van Wageningen Economic Research (WUR) aan.
16 December 2019
euro valuta betalen

Nieuws Inkomensraming

Grote verschillen tussen boereninkomens

De agrarische sector heeft dit jaar, qua inkomsten, wisselend gepresteerd. De verdiensten van varkenshouders springen er met kop en schouders bovenuit en lopen in de tonnen euro's. De akkerbouwers en pluimveehouders kijken echter terug op een minder goed jaar en zagen hun inkomen halveren.
16 December 2019

BB TV Jos Verstegen

'Laat je als boer niet in de put praten'

Jos Verstegen, senior onderzoeker bedrijfsinnovaties bij Wageningen UR, ziet dat de landbouwsector continu op zoek is naar nieuwe verdienmodellen. 'De kritische consument is een succesfactor van de Nederlandse landbouw.' Verstegen is een van de sprekers op het Nationaal Economisch Landbouwcongres.
3 December 2019
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor

2019 levert uitzonderlijk hoge voerwinsten op

Varkenshouders in Nederland hebben een uitstekend derde kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld.
28 Oktober 2019
Landbouwcongres

Boerenbusiness Landbouwcongres

Het Landbouwcongres 2019, wie zijn de sprekers?

Het Nationaal Economisch Landbouwcongres 2019 komt eraan. Boerenbusiness steekt ieder jaar de thermometer in de landbouw, met dit jaar het thema: 'Ondernemen in een ander klimaat'. Ben jij er op 18 december bij in Amersfoort?
17 Oktober 2019
euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Flink meer geld in het laatje van akkerbouwer

De hogere verkoopprijzen van de agrarische producten en het uitkeren van premies door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben de rekening-courantpositie van de akkerbouwbedrijven gespekt. Dat toont de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research.
30 April 2019
WUR Robert Hoste

Interview Robert Hoste

'2019 wordt turbulent jaar voor varkenssector'

Met het oog op de stoppersregling in de varkenshouderij valt een productiedaling te verwachten. Daarnaast is er door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China een ontwikkeling op gang gekomen die de Europese varkensprijzen mogelijk (sterk) gaat beïnvloeden.
9 Januari 2019
Linda de Bie

Boerenbusiness Landbouwcongres

'Duurzame bedrijven presteren financieel beter'

Doorgaans zijn droge jaren voor akkerbouwers positieve jaren als het om het inkomen gaat. Voor de melkveehouderij is het tegenovergestelde waar. Het jaar 2018 vormt een uitzondering op de regel. Dat blijkt uit de cijfers die Wageningen Economic Research tijdens het Nationaal Economisch Landbouwcongres op 18 december presenteerde.
18 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden