Countus Melkvee Index

melkveebedrijf koeien

Analyse DCA Melkvee Index

Corona zorgt voor vrije val melkveeindex

De zuivelsector krijgt een flinke klap te verwerken door de uitbraak van het coronavirus. Dit heeft ook effect op het rendement van de Nederlandse melkveehouders. Met het oog op de traditioneel dure voorjaarsmaanden is dat een ongunstige ontwikkeling.
12 Mei 2020
koeien koeienstal

Analyse Countus Melkvee Index

Rendement melkveehouder staat onder druk

Het rendement in de melkveehouderij staat onder druk, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. Een tegenvaller voor melkveehouders waar nu traditioneel dure maanden voor de boeg staan.
25 Maart 2020
melken melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Stijging melkprijs komt tot uiting melkveeindex

De Countus Melkvee index heeft in de  achterliggende maanden een stijging laten zien. Dit is vooral een gevolg van de melkprijzen die in de lift zitten. De verwachting voor de komende maanden is tevens positief.
28 Januari 2020
melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Melkvee Index passeert 10-jarig gemiddelde

De Countus Melkvee Index heeft over de maand november het 10-jarig gemiddelde gepasseerd. Voor komende weken wordt echter weer een afname verwacht, waarna de Melkvee Index rond tot iets onder het gemiddelde blijft schommelen.
4 December 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Melkvee Index voorziet stabiele periode

De Countus Melkvee Index heeft in oktober een flinke stijging neergezet, maar die vlakt inmiddels af. Ook voor de komende maanden voorziet de Index een stabiele periode, al wordt het langjarig gemiddelde waarschijnlijk niet aangetikt.
5 November 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Melkvee Index realiseert forse stijging

Daar waar de Countus Melkvee Index de weg naar boven eind augustus nog voorzichtig inzette, zijn in de afgelopen 4 weken juist grote stappen gemaakt. Uit de prognose blijkt daarnaast dat deze stijging nog lang niet ten einde is.
3 Oktober 2019
koeien uiterwaarden waterstand rivier

Analyse Countus Melkvee Index

Melkvee Index kiest weg naar boven

Afgelopen maand belandde de Countus Melkvee Index op een kantelpunt, maar ondertussen heeft die een richting gekozen. Alhoewel de Index nog altijd op een relatief laag niveau staat, zijn de vooruitzichten wel weer iets positiever.
3 September 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Melkvee Index

Melkvee Index belandt op kantelpunt

Het rendement in de melkveehouderij is over de afgelopen 4 weken, na een forse daling over juni, relatief stabiel gebleven. Op dit moment bevindt de Countus Melkvee Index zich echter op een kantelpunt en het is nog maar de vraag welke kant er gekozen wordt.
7 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox