Jan Huitema

financieel EuropeseUnie Europa euro

Nieuws GLB

Akkoord over het nieuwe GLB heel dichtbij

De Europese Commissie, de Europese Raad en het Europese Parlement zijn heel dicht bij een akkoord over het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). Volgens europarlementariër Jan Huitema is er een informeel akkoord bereikt.
25 Juni 2021
Brussel EuropeseUnie Europa

Business Zuivel

Is Brusselse bemoeienis op zuivelmarkt wenselijk?

De Europese Unie moet marktmaatregelen aan de Europese zuivelsector overlaten, zegt Europarlementariër Jan Huitema (VVD). Ook FrieslandCampina is van mening dat de zuivelhervormingen die het Europese Parlement voorstelt averechts werken.
4 December 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'EU-steun voor eiwitrijke gewassen'

De Europese Unie wil meer zelfvoorzienend worden in plantaardig eiwit. Een goed uitgangspunt dat wel langdurige ondersteuning van teelt en veredeling vergt, vindt Jan Huitema, lid van het Europees Parlement.
15 Oktober 2020
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Europees Parlement

Dit zijn de nieuwe leden van de landbouwcommissie

De Nederlandse Europarlementariërs voor de komende 5 jaar zijn dinsdag 2 juli geïnstalleerd. In de Commissie Landbouw en plattelandsontwikkeling zien we een aantal bekende gezichten terug, maar er is ook plaats voor nieuwkomer Bert-Jan Ruissen van de SGP.
3 Juli 2019
Jan Huitema

Nieuws Europese verkiezingen

Jan Huitema populairder dan Annie Schreijer-Pierik

Jan Huitema (VVD) heeft bij de verkiezingen voor het Europees Parlement van alle landbouwwoordvoerders de meeste voorkeurstemmen gekregen. De liberaal en melkveehouder in Makkinga kreeg net meer stemmen dan de christendemocraat Annie Schreijer-Pierik.
29 Mei 2019
Jan Huitema

Interview Jan Huitema

'Hectaresteun drijft grondprijs op'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD.
21 Mei 2019
verkiezingen

Nieuws Europese verkiezingen

Stemmen kan op deze agrarische koppen

De keuze is niet reuze wanneer je donderdag 23 mei graag je stem vertrouwd aan iemand met een agrarische achtergrond. Toch staan op de Nederlandse kieslijsten voor de Europese verkiezingen een aantal boeren, of in ieder geval kandidaten met affiniteit met de agrarische sector. Het CDA is daarin het beste vertegenwoordigd.
17 Mei 2019

BB TV Jan Huitema

Huitema: 'Dierlijke mest moet meer ruimte krijgen'

'Dierlijke mest moet meer ruimte krijgen', zo zei Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD. Hij ziet daar 2 belangrijke oplossingen voor; zo vindt hij dat kunstmestvervangers in de plaatsingsruimte van kunstmest gebruikt moeten worden. Ook moet dierlijke mest makkelijker de grens over kunnen.
5 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden