Nederlandse varkensmarkt

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Slachtrijpe varkens blijven maar moeilijk te plaatsen

De varkensmarkt is onveranderd moeizaam. Slachtrijpe varkens zijn er meer dan genoeg. In de varkenshandel valt op te merken dat slachthuizen absoluut geen interesse hebben om meer varkens te slachten dan afgesproken, geregeld worden de aantallen zelfs wat teruggeschroefd.
11 Mei 2022
varkens - agri

Analyse Varkens

Rendement varkens kruipt uit dal, blijft historisch laag

De varkenshouderij kan, na een lange periode van prijsdruk, eindelijk weer naar boven kijken. Dat de stemming in de sector - ondanks de recente prijsverhogingen - nog niet opperbest is, blijkt duidelijk uit de DCA-varkensindexen. De standen blijven historisch laag.
7 Maart 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Varkensbedrijf wil verder, opvolging vaak onduidelijk

Een groot deel van de Nederlandse varkenshouders verder wil graag verder met zijn/haar bedrijf. Dat blijkt uit een enquête onder 700 varkenshouders, uitgevoerd door AgriDirect.
18 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensprijs

Plus prijs Westfort 'signaal', hauspreise Duitse slachters

Hoewel de stemming op de varkensmarkt iets vriendelijker is, wordt de gisteren met €0,05 verhoogde VEZG-notering door de grote Duitse slachters niet gevolgd. In Nederland verhoogt slachterij Westfort als enige deze week haar notering. Jaap de Wit jr. van Westfort hoopt met de verhoging 'een signaal af te geven' nu de vleesmarkt volgens de Wit wat vriendelijker oogt.
17 Februari 2022
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Analyse Varkens

Onder de oppervlakte verbetert de varkensmarkt

Hoewel de varkensprijzen stoïcijns zijwaarts blijven bewegen, lijkt de vleesmarkt zich onder de oppervlakte te verbeteren. Dat de coronamaatregelen nu in veel Europese landen worden versoepeld, is daarbij een steuntje in de rug.
11 Februari 2022
Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion haalt na anderhalf jaar garantieprijs van stal

Vion is voornemens om per 1 januari 2022 varkens uit het Good Farming Balance concept weer af te rekenen volgens het eigen prijsindexgarantie-systeem (PIG). Het systeem werd tijdens de ontluikende corona pandemie in 2020 vanwege de marktvolatiliteit buiten werking gesteld.
23 December 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Rendementsbarometer big nog altijd historisch laag

Hoewel partijen in de varkenssector opgelucht zijn dat het verval van de prijzen twee maanden geleden is gestopt, betekent de stabilisatie op laag niveau nog altijd dat varkenshouders kampen met een ongekend slechte rentabiliteit. Wat betekent dit voor de DCA Indexen voor Biggen en Vleesvarkens?
7 December 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Fors aantal biggen geslacht vanwege gebrek aan vraag

De export van Nederlandse biggen is in het derde kwartaal verder teruggelopen. Insiders uit de biggenhandel maken melding van grote aantallen biggen die op dit moment geslacht worden. Toch kunnen een aantal factoren er voor zorgen dat de scherpste kantjes van het prijsdal voor biggen in de komende periode weggeschaafd gaan worden. Hoeveel biggen worden er geslacht en wat zijn de aanknopingspunten?
28 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox