Robots

trekker John Deere

Nieuws Techniek

Nothing runs like a Deere zonder chauffeur

John Deere lanceert een nieuwe versie van hun 8R-trekker, die zonder chauffeur zijn werk kan doen. Een eerste serie van 410 pk zware machine gaat dit jaar al in de Verenigde Staten aan de slag. De 360-graden cameratechnologie moet het oog van de chauffeur worden. Vanuit zijn luie stoel volgt hij die met behulp van een app.
5 Januari 2022
Boerenbusiness

Boerenbusiness Agribusiness Award

Robots over tien jaar gemeengoed voor boeren

De Nederlandse agritech-markt kan komende tien jaar met 13% per jaar groeien, waarmee de omvang in 2030 verdrievoudigd zal zijn. Robotisering neemt namelijk een vlucht, zo voorziet ABN-AMRO. 'Agrarisch ondernemers zijn een van meest innovatieve en it-onderlegde ondernemers', merkt David Kemps.
29 Juli 2021
grond uien flevoland Gewastour2020

Nieuws Akkerbouw

Onderzoek naar robots voor de landbouw

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor de Europese landbouw is het gebrek aan en de kosten van arbeid. Automatisering en robotisering kunnen daar een oplossing voor bieden. Het nieuwe project Robs4Crops wil automatisering en robottechnologie verder ontwikkelen en beschikbaar maken voor het doorsnee boerenbedrijf.
9 Maart 2021
WUR Wageningen precisielandbouw Boerenbusiness Robottrekker Robotti

Nieuws Akkerbouw

Verovert kunstmatige intelligentie de landbouw?

Het herkennen, detecteren en tellen van planten is van cruciaal belang in de agrarische bedrijfsvoering. Het herkennen van bijvoorbeeld ziektes en onkruid in een gewas is nodig om de juiste teelttechnische maatregelen te kunnen nemen. Nu gebeurt dit voornamelijk door observatie in het land. Dat is een tijdrovend proces dat bovendien veel vakmanschap van de boer of teeltvoorlichter vraagt.
8 Februari 2021
Brocolli Boerenbusiness

BB Weer Robotisering

Oogstrobot als redding van Britse groente-industrie?

Net als in Nederland draait de Britse groenteproductie voor een groot deel op vreemde arbeid uit Oost-Europa. In de komende jaren heeft deze sector met grote uitdagingen te maken, waarbij de kosten toenemen. Een eerste generatie robots moet veel op arbeid besparen.
30 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox