Compensatie

financieel euro munt

Inside Aardappelen

Aardappeltelers kunnen zich aanmelden voor steun

Telers van fritesaardappelen die aanspraak willen maken op compensatie vanuit de overheid, kunnen zich alvast melden bij RVO. De inhoud van de regeling is formeel echter nog niet bekend.
7 Mei 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Tot 6 euro compensatie voor fritesaardappelen

Telers van fritesaardappelen die de dupe zijn geworden van de gevolgen van de coronacrisis kunnen tot €6 per 100 kilo compensatie krijgen. Per bedrijf wordt er een maximale vergoeding van €150.000 uitgekeerd, zo staat in een concept van compensatieregeling van het ministerie van Landbouw.
1 Mei 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Telersadvies: 'Registreer afzet fritesaardappelen'

De concrete invulling van de compensatieregeling voor fritesaardappeltelers laat nog op zich wachten. Om de handel op gang te brengen, geeft Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw alvast advies over registratie van de afvoer van aardappelen.
22 April 2020
aardappelen

Inside Aardappel

Contouren van 100.000 euro regeling meer helder

De contouren van het noodsteunpakket van minister Schouten voor fritesaardappelen, in de wandelgangen ook wel de €100.000 regeling genoemd, worden meer helder. De aardappelsector kijkt reikhalzend uit naar de wijze waarop Schouten de toegezegde €50 miljoen beschikbaar gaat stellen aan de gedupeerde aardappeltelers.
17 April 2020
financieel geld euro

Inside Coronacrisis

Geen maatwerk in steun aan fritesaardappelteler

De aardappelsector is blij met de €50 miljoen die het kabinet beschikbaar stelt om telers van fritesaardappelen te compenseren. De grote vraag is nu wie hier aanspraak op kan maken en onder welke voorwaarden.
16 April 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws Coronacrisis

Telers fritesaardappelen krijgen totaal 50 miljoen

Het kabinet heeft totaal €50 miljoen gereserveerd om telers van fritesaardappelen te compenseren voor de schade door de coronacrisis. De vergoeding bedraagt 40% van de gemiddelde marktwaarde van frites over de periode van september 2019 tot en met februari 2020. 
15 April 2020
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Verwerkers voorzien ziekenhuizen van frites

Aardappelverwerkers Lamb Weston / Meijer en Farm Frites delen deze week frites uit aan ziekenhuismedewerkers in Breda en Rotterdam. Doel is de zorg een hart onder de riem te steken en het overschot aan fritesaardappelen te verkleinen.
15 April 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief