Danish Crown

Nieuws Overname

Danish Crown breidt uit met extra productielocatie

24 September 2020 - Jorine Cosse

Vleesbedrijf Danish Crown heeft de hand weten te leggen op een bestaande productielocatie in de Duitse gemeente Essen. Het gaat om een voormalige locatie van Fleish-Krone-Feinkost  die de Deense vleesverwerker per 1 oktober in gebruik neemt.

Met de aankoop wordt Danish Crown eigenaar van een 22.600 vierkante meter groot pand. De 220 medewerkers van Fleish-Krone-Feinkost neemt de Deense verwerker in eerste instantie allemaal over. De overname opent voor Danish Crown de mogelijkheid om de productiecapaciteit in Essen verder uit te breiden.

Productieverplaatsing
Tot voor kort was de productielocatie geïntegreerd in het Essense slachthuis van de vleesgigant dat sinds 2010 in eigendom is. De slachterij kampte al enige tijd met ruimte tekort, zo laat de verwerker weten. Toen de mogelijkheid zich aandeed om deze productielocatie van Fleish-Krone-Fleinkost over te nemen was de keuze dan ook zo gemaakt.

Preben Sunke, operationeel directeur bij Danish Crown, laat weten blij te zijn de 220 medewerkers te kunnen behouden. "We kunnen deze bekwame medewerkers met ervaring op het gebied van voedselproductie en -kwaliteit goed gebruiken bij onze productiewerkzaamheden," aldus Sunke. Verder laat het bedrijf weten dat de productie wordt overgenomen door Danish Crown Fleisch, een dochteronderneming van Danish Crown Prork.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Marge vleesvarkenshouder verbetert in 2024

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden