Pachtprijzen

grond euro

Nieuws Grondmarkt

'Maatwerk voor pachter bij betalen pachtprijs'

Verpachters moeten rekening houden met de financiële problemen waarin pachters kunnen verkeren als gevolg van de huidige coronacrisis. De Bond voor Landpachters (BLHB) roept verpachters dan ook op te overleggen met pachters en met hen een regeling te treffen mocht dat nodig zijn. Het kan hierbij gaan om uitstel van betaling of kwijtschelden van de pachtprijs.
17 April 2020
grond nederland grondprijs

Nieuws Provinciaal beleid

Brabant koopt voor 30 miljoen landbouwgrond

De provincie Brabant koopt voor €30 miljoen landbouwgrond bij boeren op. Die grond wordt vervolgens weer verpacht aan de boeren. Doel is om natuurinclusief ondernemen te stimuleren.
6 Februari 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaatverbod in pachtcontract onwettelijk

De Gemeente Gilze en Rijen in Noord-Brabant gaat in hoger beroep tegen een besluit van de Grondkamer. De gemeente had namelijk in de gemeentelijke pachtgrondcontracten een verbod op het gebruik van glyfosaat opgenomen. De Grondkamer heeft deze eis vernietigd.
3 Februari 2020
akkerbouw grond grondprijs

Nieuws Grond

Verpachters gaan meer eisen stellen

Verpachters gaan meer eisen stellen aan de pachter. Het gaat daarbij om eisen met betrekking tot duurzaamheid of bijvoorbeeld een biologisch certificaat. Dat bleek op de BioBeurs in Zwolle.
23 Januari 2020
grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Grond

Britse pachtgrond alleen voor jonge boeren

De Engelse akkerbouwer Peter Layzell heeft een bijzonder nalatenschap voor de agrarische sector. Zijn 335 hectare grote bedrijf is ondergebracht in een stichting. De gronden worden in kleine hoeveelheden verpacht om jonge ondernemers een kans te geven ervaring op te doen. Daarvoor genieten ze van verschillende voordelen.
26 November 2019
akkerbouw grond belgie

Nieuws Grond

Belgische pachtprijs daalt voor het eerst in jaren

De pachtprijs in België is, na een jarenlange stijging, weer iets gedaald. De prijs voor grasland is daarbij sterker gedaald dan de prijs voor akkerland. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Belgische statistiekdienst Statbel.
13 November 2019
koeien

Nieuws Rechtszaak

Verpachter aan de haal met fosfaatrechten

De pachtkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden blijft erbij dat de verpachter aanspraak heeft op fosfaatrechten. Dit werd dinsdag 24 september duidelijk in een uitspraak dat als een proefproces gezien wordt.
24 September 2019
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Opnieuw glyfosaatverbod in Brabant

De Noord-Brabantse gemeente Landerd gaat in de nieuwe pachtcontracten laten opnemen dat glyfosaat niet langer mag worden gebruikt. Het is daarmee de tweede gemeente in deze provincie waar een zelf geïnitieerd verbod gaat gelden.
24 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden