Koolzaadprijzen

koolzaad

Analyse Granen & Grondstof

Koolzaad sluit woelige episode af met prijspiek

Gedreven door een volatiele markt voor eetbare oliën heeft de Europese markt voor koolzaad een woelige maand achter de rug. Aan het einde van november steeg de prijs behoorlijk. Akkerbouwers hebben wel vertrouwen in het gewas en zaaiden deze zomer meer hectares in.
Vandaag 08:00 uur
koolzaad

Analyse koolzaad

Koolzaadprijs zakt door grens van 500 euro per ton

De prijs van koolzaad op de Europese termijnmarkt Matif is inmiddels gehalveerd vergeleken een jaar geleden. Een hoge Europese import en goede opbrengsten wereldwijd zetten de koolzaadmarkt onderdruk. En dan hebben we het nog niet eens over de hoge oogstverwachtingen in Europa komend seizoen.
14 Maart 2023
koolzaad

Nieuws Koolzaad

Duitse milieuminister schokt koolzaadmarkt

De koers van koolzaad op de termijnmarkt Matif sloot vrijdagmiddag op het laagste prijsniveau in anderhalf jaar tijd. Sinds 1 januari heeft het januaricontract inmiddels 8,7% in waarde verloren. Vooral uitspraken van de Duitse milieuminister Steffi Lemke laten hun sporen na.
23 Januari 2023
koolzaad

Nieuws Koolzaad

Prijs koolzaad blijft ook hoog na forse aderlating

De prijs van koolzaad op de Europese termijnmarkt Matif heeft in november een fikse afwaardering doorgemaakt. Het prijsniveau is momenteel de laagste sinds augustus 2021. Dit is in het geheel van de plantaardige oliemarkten een opmerkelijke beweging. Vooral in Europa zit er pijn in de markt. Toch is het niet allemaal negatief.
5 December 2022
koolzaad

Analyse koolzaad

Koolzaadmarkt weet nog geen richting te kiezen

De prijs van koolzaad kende afgelopen september zijn laagste notering sinds een jaar en lijkt maar niet naar hogere niveaus te willen klimmen. De Europese boer heeft ondanks het huidige prijsniveau wel vertrouwen in het geelbloeiende gewas.
20 Oktober 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Prijs van koolzaad is weer terug bij af

De prijs van koolzaad op de Matif in Parijs eindigde eind vorige week voor het eerst in bijna een jaar tijd onder het niveau van €600 per ton. Koolzaad heeft een behoorlijke achtbaanrit achter de rug. In het Wasde-rapport wordt een fors grotere oogst aan oliehoudende zaden verwacht. Die prognose kan de marktprijs verder drukken.
13 September 2022
zaaien koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaadareaal wil uitbreiden, maar kan dat?

De teelt van koolzaad in Europa levert telers dit jaar prima saldo's. Na jaren van krimp zaaien akkerbouwers daarom graag meer uit deze zomer. Bij de huidige omstandigheden is het maar zeer de vraag of dat ook gaat lukken. De omstandigheden voor het zaaien zijn verre van ideaal. Ook over de marktperspectieven valt veel te melden. Die zien er anders uit dan de afgelopen 1,5 jaar.
16 Augustus 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Verhitte koolzaadmarkt is hard aan het afkoelen

De koolzaadprijs op de Matif zakte deze week hard naar beneden en bevindt zich onder de € 700 per ton, het laagste prijsniveau in ruim 4 maanden. De bodem lijkt ook nog zeker niet bereikt. Wat is er aan de hand op de markt van plantaardige olie?
22 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox