Koolzaadprijzen

koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad tikt 1000 euro per ton aan op Matif

Het termijnmarktcontract voor koolzaad op de Matif in Parijs bereikte woensdag het prijsniveau van €1000 per ton. Dat is een unieke gebeurtenis. Gedurende de dag steeg de prijs nog verder, om uiteindelijk fors lager de dag af te sluiten. Krijgen kopers hoogtevrees?
24 Maart 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Prijs koolzaad daalt, maar voor hoelang?

Het Franse marktbureau Strategie Grains verwacht dat de wereldwijde productie van tarwe komend seizoen met 3% stijgt tot 762 miljoen ton. De wereldproductie van maïs en gerst neemt in seizoen 2022/2023 respectievelijk met 1% en 6% toe. Ook de markt van koolzaad gaat een verder herstel laten zien, verwachten de analisten.
21 Februari 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Canadese koolzaadoogst weegt zwaar op de prijs

Canada is de grootste producent van koolzaad ter wereld. De opbrengst van dat land weegt daarmee zwaar op de Matif-notering in Parijs. Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van Landbouw de opbrengstverwachtingen voor de Canadese oogst met 400.000 ton verlaagd, tot het laagste niveau in veertien jaar. Niet vreemd dus dat de koolzaadnotering weer stevig opwaarts beweegt.
21 December 2021
koolzaad

Nieuws Granen

Na prijsdip krabbelt koolzaadprijs langzaam op

De prijs van koolzaad heeft records aan elkaar geregen dit jaar. Een fors gekrompen areaal in Europa, lagere opbrengsten en een desastreus slechte oogst in Canada zijn allemaal ingrediënten die meespelen. Na een flinke afwaardering krabbelt de koers begin december weer op.
6 December 2021
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Europese koolzaadnotering bereikt nieuwe hoogtes

In de EU is in vergelijking met de laatste twee jaar relatief veel koolzaad gedorsen. Deels komt dat door een uitbreiding van het areaal en deels door goede hectare opbrengsten dit jaar. Luidt dat een correctie in op de prijs die tegen het einde van seizoen 2019/2020 historische hoog stond door krappe voorraden?
27 Oktober 2021
koers

Inside Granen & grondstof

Deze 3 grondstoffen gaan momenteel door het dak

De mondiale agrarische markten kennen enkele bijzondere uitschieters op dit moment. Prijzen bevinden zich op historisch hoge niveaus. Het gaat om bijvoorbeeld kunstmest, suiker en koolzaad. Verschillende oorzaken liggen hieraan ten grondslag. We zetten er 3 op een rij.
27 September 2021
koolzaad

Inside Granen & Grondstof

Koolzaad het nieuwe zwarte goud

Met een marktprijs boven de €600 per ton kunnen we koolzaad met recht het nieuwe zwarte goud noemen. Nu duidelijk wordt hoe desastreus slecht de Canadese oogst van het oliehoudend zaad uitpakt verstevigt de markt. Dat heeft duidelijk gevolgen voor komend seizoen.
20 September 2021
zaaien koolzaad

Inside Granen

Is het verstandig dit jaar koolzaad te zaaien?

Record op record stapelde zich afgelopen seizoen op de koolzaadmarkt op. Ook dit seizoen blijft naar verwachting de prijs van koolzaad hoog. Is het daarom de moeite waard om dit gewas een kans te geven? Daarvoor proberen we vooruit te kijken wat de marktprijs over een jaar is.
18 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden