Dossier Mestfraude

politie

Nieuws Mestfraude

Inval bij intermediair wegens mestfraude

De politie en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben donderdagavond 13 juni een inval gedaan bij een mestintermediair uit Oldebroek. Bij deze inval zijn 4 personen opgepakt. Het mestbedrijf wordt er onder meer van verdacht mestfraude te hebben gefaciliteerd bij tientallen boeren.
14 Juni 2019
transport mest mesttransport

Nieuws Mest

Mestfraude in België aan het licht gebracht

In België wordt gesjoemeld met de mestverwerking, dat blijkt uit een artikel in de Belgische krant De Standaard. Anonieme bronnen bevestigen dat de mest op papier wordt verwerkt, maar in werkelijkheid wordt uitgereden op het land.
21 Mei 2019
drijfmest injecteren

Nieuws Derogatie

Pas eind 2019 duidelijkheid over nieuwe derogatie

Voor dit jaar hebben 17.904 melkveebedrijven derogatie voor ruimere mestnormen aangevraagd. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in een Kamerbrief. Melkveehouders horen waarschijnlijk pas in december of de derogatie verlengd wordt.
3 April 2019
melkveebedrijf mest

Opinie Henny Verhoeven

Hoe verweven zijn het NRC en het OM?

Op maandag 19 november rond half 8 's ochtends vond er een inval plaats bij een agrarisch adviesbureau in Heythuysen. Het bedrijf wordt verdacht van betrokkenheid bij de mestfraude en ook bij 5 klanten van het bedrijf worden invallen gedaan. Er wordt preventief beslag gelegd op onroerende goederen ter waarde van minstens €1 miljoen.
28 November 2018
mest

Nieuws Mestfraude

NVWA doet 10 invallen wegens mestfraude

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 19 november op 10 locaties doorzoekingen uitgevoerd vanwege verdenking tot mestfraude. Het onderzoek richt zich vooral op een adviesbureau, welke hierbij mogelijk een faciliterende rol speelt.
19 November 2018
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Inside Mest

Schouten: 'OM gaat zijn boekje te buiten'

Rob de Rijck, officier van justitie, mengde zich deze week via een artikel in NRC Handelsblad in de discussie omtrent de landbouw. Hij zei dat er minder vee moet komen voordat de mestfraude aangepakt kan worden. Tijdens het vragenuurtje toonde minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) zich bepaald niet geamuseerd.
14 November 2018
melkveebedrijf koeien koeienstal mest

Nieuws Mest

OM: 'Minder vee is oplossing mestfraude'

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat het mestprobleem maar op 1 manier opgelost kan worden: minder vee. Dit zegt Rob de Rijck, coördinerend officier milieuzaken bij het OM, in NRC Handelsblad. Daarmee neemt de instantie voor het eerst openbaar een stelling in.
13 November 2018
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Zo wil Schouten mestfraude voorkomen

Het fenomeen 'mestfraude' houdt de landbouwsector al lange tijd bezig. Hoewel de boeren en intermediairs scherp in gaten worden gehouden, blijft mest een fraudegevoelig onderwerp. Met een reeks nieuwe maatregelen wil minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) grip krijgen op de situatie. Hoe zien die plannen eruit?
5 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox