Engeland

varkensvlees

Inside Varkens

Britse baconimport keldert, wat merken exporteurs?

De Britten hebben tot dusver in 2020 fors minder Europees varkensvlees geïmporteerd. Volgens de data van de Europese Commissie ligt het importvolume maar liefst 25% lager dan vorig jaar. Heeft deze forse afname met de brexit te maken of speelt de coronacrisis hierin een rol, en wat merken Nederlandse bacon-exporteurs hiervan?
28 Juli 2020
overstroming Engeland

Nieuws Overstroming

Storm Dennis raakt Britse boeren fors

Terwijl storm Dennis in Nederland geen hele grote gevolgen heeft gehad, zijn de gevolgen in Groot-Brittannië voor boeren catastrofaal. Dat komt door forse overstromingen.
20 Februari 2020
Engeland Groot Brittannie

Nieuws Melkconsumptie

Britten consumeren fors minder melk

De Britse consumenten drinken slechts de helft van de hoeveelheid melk die ze in de jaren zeventig consumeerden. De vloeibare melkconsumptie in Engeland is met 50% gedaald sinds 1974. Dit blijkt uit de nieuwe analyse van de AHDB, zij biedt diensten aan om de duurzaamheid van de Britse melkveehouderij te verbeteren.
13 Februari 2020
aardappeloogst Engeland

Inside Aardappelen

Engeland: aardappel voorraad laagste sinds 2012

De door hevige regenval niet gerooide percelen aardappelen in Engeland hebben serieuze impact op de totale oogst van Engeland. Uit de laatste cijfers van het AHDB blijkt dat de oogst 7% onder het 5 jarig gemiddelde ligt. Juist de gebieden waar veel fritesaardappelen worden geteeld zijn het zwaarst getroffen.
7 Februari 2020
nat bodem

Inside Aardappelen

Helpt droger weer de Engelse aardappelteler?

De afgelopen 2 weken was het droger in Engeland, waardoor er op sommige plaatsen weer aardappelen gerooid konden worden. Tegelijkertijd is de markt wat rustiger. Hoe is de situatie nu op de aardappelmarkt in Engeland?
9 Januari 2020
grond verenigd koninkrijk Boerenbusiness

Nieuws Grond

Britse pachtgrond alleen voor jonge boeren

De Engelse akkerbouwer Peter Layzell heeft een bijzonder nalatenschap voor de agrarische sector. Zijn 335 hectare grote bedrijf is ondergebracht in een stichting. De gronden worden in kleine hoeveelheden verpacht om jonge ondernemers een kans te geven ervaring op te doen. Daarvoor genieten ze van verschillende voordelen.
26 November 2019
grafiek

Inside Aardappelen

Britse aardappelprijs wel richting de 20 euro

Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoeveel aardappelen in het Verenigd Koninkrijk niet gerooid worden, is inmiddels wel duidelijk dat de prijs voor aardappelen hard stijgt. De prijs is inmiddels namelijk al gestegen richting de €20 per ton.
20 November 2019
aardappelen Cara

Inside Aardappelen

Engeland geeft steeds meer hectares op

De aardappelmarkt kijkt op dit moment gespannen naar de situatie in het Verenigd Koninkrijk. De extreme neerslag zorgt niet alleen voor overstromingen, maar hindert ook de oogst. Het gaat ondertussen niet meer om hoeveel hectares gerooid zijn, maar om hoeveel er blijft zitten.
18 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden