Sjoemelpootgoed

pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

NVWA niet bekritiseerd bij pootgoedfraude

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) erkent dat de samenwerking tussen de NAK en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beter kan. Tijdens de grootschalige pootgoedfraude, die dit voorjaar aan het licht kwam, is volgens haar adequaat gehandeld.
19 November 2019

BB TV Geert Staring

'Dalend moraal bij sommige pootgoedtelers is zorgelijk'

Breeders Trust wil met de aanpak van pootgoedfrauders een voorbeeld stellen aan aardappeltelers, want directeur Geert Staring ziet de moraal bij sommige telers dalen. "Dat is zorgelijk", zegt hij in een interview met Boerenbusiness. Ook verwacht Staring daadkrachtig optreden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
17 Mei 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

Sjoemelpootgoed in België wordt gerooid

Het pootgoed van het ras Fontane dat illegaal vermeerderd en verkocht is, wordt in België al gerooid. Het grootste deel is daar gepoot en het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) heeft gemeld dat het wil dat dit gerooid wordt.
15 Mei 2019
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedfraude blijft sector bezighouden

Circa 1 week na de publicatie van een bericht over de illegale handel in pootgoed van het ras Fontane, houdt het de sector nog steeds bezig. Certificeringsinstantie Skal maakte bekend het handelsbedrijf, dat betrokken is bij de aanklacht, vorig jaar november te hebben gedecertificeerd.
13 Mei 2019
pootgoed

Nieuws Aardappelen

Gevolgen sjoemelpootgoed niet te overzien

De omvang van het illegaal vermeerderde en verkochte pootgoed van het ras Fontane is significant. Alleen al dit jaar gaat het om 250 ton pootgoed dat niet gekeurd is. Volgens de waakhond is minstens 3 teeltjaren op illegale wijze pootgoed vermeerderd en verkocht. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van Breeders Trust.
6 Mei 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

Daders sjoemelpootgoed betrapt door NAK

Keuringsdienst NAK en Breeders Trust hebben de daders gevonden die ongecertificeerd pootgoed van het ras Fontane verkochten met vervalste certificaten. In totaal ging het om meer dan 250 ton van het fritesras. Het uitgangsmateriaal is verkocht aan Belgische bedrijven.
30 April 2019
aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoed

Illegale pootgoedhandel in het vizier bij Breeders Trust

Waakhond Breeders Trust is illegale pootgoedhandel op het spoor. De organisatie meldt dat er verschillende handelaren actief zijn in het illegaal op- en verkopen van licentierassen. De waakhond waarschuwt telers en pootgoedhandelshuizen om hier alert op te zijn.
14 Maart 2019
Uitgangsmateriaal miniknollen

Nieuws Pootgoed

Deense handelaar betrapt op misbruik kwekersrecht

Een Deense aardappelhandelaar is betrapt op het misbruiken van het kwekersrecht. Het gaat hierbij om kwekersrecht dat is verleend op het hoogwaardige uitgangsmateriaal van de handelshuizen HZPC en Agrico.
28 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden