Vleesprijzen

varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs voor vierde keer gelijk

Na een dollemansrit naar boven zit er nu meer rust in de varkensmarkt. De Duitse varkensprijs blijft voor de vierde week op rij gelijk.
8 Maart 2023
slachterij varkensvlees Tonnies varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs blijft op zijn plek

De rally op de varkensmarkt is definitief voorbij. Net als vorige week blijft de Duitse varkensprijs (VEZG) wederom staan, ook de varkensprijs in Nederland noteren zijwaarts.
1 Maart 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Historische prijsrally op varkensmarkt ten einde

De historische opmars op de Duitse varkensmarkt is gestopt nu de VEZG-notering niet verder stijgt. Een roerige periode komt daarmee ten einde. In Nederland klimt Compaxo boven Westfort en Van Rooi. 
22 Februari 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

Opmars varkensprijs zet in volle vaart voort

De opmars op de varkensmarkt duurt voort. De Duitse varkensprijs (VEZG) is doorgeschoten naar een recordstand, terwijl ook de slachterijen in Nederland duidelijk gas geven. De een wel iets meer dan de ander. 
8 Februari 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Slachterijen dubben over verhogen varkensprijs

Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland bewegen de varkensprijzen nu omhoog. De Nederlandse slachterijen Compaxo en Van Rooi hebben de roepprijs pas vandaag (donderdag 2 februari) en weken daarmee af van hun routine.
1 Februari 2023
voeren Van Drie Group vrachtwagens

Analyse Overname Gosschalk

Toetreder VanDrie zet varkensmarkt op scherp

In 2016 overwoog VanDrie al om aandeelhouder van Vion te worden, nu gaat het kalverconcern met exportslachterij Gosschalk uit het Gelderse Epe aan de haal. Hiermee wurmt de kapitaalkrachtige kalverintegratie zich tussen varkensslachtend Nederland, waarmee de bestaande hiërarchie op scherp komt te staan.
31 Januari 2023
varkens - agri

Analyse Varkens

Slachterijen onnavolgbaar met varkensprijs

Daar waar de markt een paar weken geleden nog met kook en stromend water omlaag werd gedrukt, verhogen Nederlandse slachterijen deze week de varkensprijs. Bovendien zijn prijsverhogingen in januari zeldzaam, maar een krap aanbod brengt de markt onverwacht in beroering.
25 Januari 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Druk op varkensprijs bouwt zich af

Naarmate de maand januari verstrijkt, bouwt de druk op de varkensmarkt zich af. De Duitse varkensprijs blijft vanmiddag wederom onveranderd en ook de Nederlandse slachterijen verlagen niet meer.
18 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox