Vleesprijzen

maandanalyse varkens

Analyse Varkens

Kostprijs Nederlandse varkens relatief laag

De kostprijs van varkensvlees in de Europese Unie is flink hoger dan de kosten van andere grote producenten, zo blijkt uit de InterPIG kostenvergelijker, waar Wageningen Economic Research bij betrokken is. Vergeleken met andere EU-landen zijn de Nederlandse productiekosten wel relatief laag. Met name op het gebied van voer scoort Nederland vrij goed, maar ook de huisvestingskosten en arbeidskosten vallen relatief laag uit. Senior onderzoeker Robert Hoste van het instituut Wageningen Economic Research legt uit waarom de Nederlandse kosten aan de lage kant zijn.
21 November 2023
varkens

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport Brazilië groeit flink

De Braziliaanse varkensvleesexport nam in 2023 met 9,6% toe. Dit heeft de Braziliaanse organisatie voor dierlijke eiwitten (ABPA) vastgesteld.
15 November 2023
biggen varkens

Analyse Varkens

Prijzen op Chinese varkensmarkt dalen weer

De Chinese varkensvleesproductie is in de eerste negen maanden van 2023 flink gestegen. Door het grote aanbod bleek de opleving op de varkensvleesmarkt van korte duur. De lage varkensvleesprijzen hebben heel het jaar al duidelijk effect op de Chinese importen uit Europa. Hoewel de prijzen in 2024 waarschijnlijk stijgen, is het onwaarschijnlijk dat de Europese markt daarvan profiteert.
24 Oktober 2023
varkensvlees Slagerij

Nieuws Varkens

Druk op varkensprijs wordt steeds hardnekkiger

De Duitse varkensprijs (VEZG) daalt vanmiddag met 10 cent tot €2,10 per kilo. Dit is een dubbel zo grote verlaging als afgelopen week die niet iedereen in de markt zag aankomen.
11 Oktober 2023
varkens - agri

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs opnieuw onderuit

Na een stabiele onderbreking zakt de Duitse varkensprijs (VEZG) deze week verder. De uitval van een slachtdag zorgt voor extra druk op de toch al niet te stabiele markt. In Nederland zijn ook prijsverlagingen zichtbaar. 
4 Oktober 2023
varkensvlees

Nieuws Varkens

'Varkensvlees door inflatie goedkoper alternatief'

Nederlanders hebben in 2022 minder vlees gegeten dan een jaar eerder en ook het minst sinds 2015. Gemiddeld bedroeg de consumptie vorig jaar 75 kilo. Dat is het karkasgewicht, de vuistregel is dat daarvan grofweg de helft echt gegeten wordt. in 2021 was de vleesconsumptie nog 76,1 kilo. Opvallend is dat de consumptie van varkensvlees gelijk bleef, terwijl rundvlees en vooral pluimveevlees minder werden gegeten. Volgens de Wageningen Economic Research (WUR) die het onderzoek deed in opdracht van Wakker Dier, is varkensvlees zich gedurende het 'inflatiejaar' 2022 meer gaan onderscheiden als een goedkoper alternatief.
4 Oktober 2023
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Vleessector vangt bot in uitspraak keuringstarieven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft uitspraak gedaan in een langslepende zaak tussen slachterijen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de keuringskosten. Hierbij geeft de rechter beide partijen deels gelijk, maar krijgt de vleessector gevoelsmatig toch nul op het rekest.  
26 September 2023
varkens

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs loopt alsnog averij op

Waar de Nederlandse varkensprijzen in de afgelopen weken wegzakten, wist de markt in Duitsland te blijven staan. Nu blijkt dat de druk de Duitse varkensprijs alsnog te veel wordt.
20 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden