Vleesprijzen

consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse vleesconsumptie op laagste niveau sinds 1989

Duitse consumenten hebben vorig jaar opnieuw minder vlees geconsumeerd. Cijfers van het Duitse Productschap van Landbouw en Voeding (BLE), onderdeel van het landbouwministerie, tonen aan dat de consumptie vorig jaar op het laagste niveau sinds 1989 lag. De coronapandemie en een switch naar plantaardige alternatieven zijn mogelijke oorzaken.
1 April 2022
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws TAPP Coalitie

'Vleestaks moet duurzame boeren belonen'

Veehouders die stappen nemen om hun CO2-uitstoot te reduceren, moeten daarvoor financieel beloond worden. Dat bepleit True Animal Protein Price Coalition (TAPP) in een brief en petitie die vanmiddag (29 maart) aan de Tweede Kamer overhandigd zijn. Via een heffing en terugsluisstelsel, zoals dat ook bestaat voor energie, moeten boeren die op een duurzame manier werken financieel profijt hebben.
29 Maart 2022
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Rundvlees

Krapte aan slachtkoeien houdt prijzen hoog

De prijzen voor runderen en rundvlees zijn nog altijd stijgende. Het aanhoudend krappe aanbod kan de vraag op het moment niet helemaal dekken. Is het einde van de prijsstijging in zicht, of houdt deze trend nog wel even aan?
24 Maart 2022
varkenshouderij varkens

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs ondanks gemor omhoog

De Duitse VEZG-notering zet vandaag, ondanks gemor uit de slachtwereld, 'gewoon' weer een stap omhoog. Het krappe aanbod zorgt voor een aanhoudend vraag gedreven markt. Ondanks dat Duitse slachthuizen inmiddels betere prijzen betalen dan Nederlandse slachters gaan er vooralsnog niet veel extra varkens de grens over.
23 Maart 2022
vlees Halal

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS ziet resultaat fors oplopen

Vleesverwerker JBS heeft de financiële resultaten afgelopen jaar flink verbeterd, ten opzichte één jaar eerder. Het bedrijf, dat in juni de Nederlandse producent van vleesalternatieven Vivera overnam, zag de omzet en winst fors oplopen.
23 Maart 2022
china varkensvlees

Nieuws Varkens

China bouwt import varkensvlees verder af

De Chinese import van varkenslvees is de afgelopen maanden verder teruggelopen. Na een kleine stabilisatie in het najaar zakte het volume in februari tot een nieuw dieptepunt.
23 Maart 2022
slachterij varkensvlees karkas

Nieuws Varkens

Is top varkensprijs voorlopig even bereikt?

Deze week werd duidelijk dat de grote Duitse slachtbedrijven in brandbrieven afnemers opriepen om snel tot het openbreken van bestaande contracten over te gaan. De snel stijgende varkensprijzen als ook overige kosten zouden leiden tot een onhoudbare situatie. Ook in Nederland kraakt de keten in alle voegen en lijkt de top voorlopig even bereikt, zo melden insiders uit de vleesindustrie.
18 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Politiek

EU overweegt particuliere opslag varkensvlees

De Europese Commissie overweegt openstelling van particuliere opslag voor varkensvlees als een van de crisismaatregelen rond de oorlog in Oekraïne. Dit staat in een zogenoemd 'non-paper', dat ter sondering is voorgelegd aan de delegaties vanuit de lidstaten.
16 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief