Hein Schumacher

FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws Melk

FrieslandCampina keert weer kleine nabetaling uit

FrieslandCampina heeft over 2021 een iets beter resultaat gedraaid dan over 2020 en zag de omzet met 3,2% stijgen naar €11,5 miljard. De nettowinst steeg met 117,7% naar €172 miljoen, terwijl ook weer een nabetaling mogelijk is.
22 Februari 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Achtergrond Melk

Bestuur FrieslandCampina zet kleine veranderstapjes

Het zijn kleine stapjes die de ledenraad van FrieslandCampina goedkeurde op de traditionele decembervergadering, op weg naar mogelijk meer: een ander aannamebeleid, verfrissing van het bestuur en mogelijk een aanpassing van de 'strategische opties'. ondertussen ruimde een derde bestuurder het veld.
15 December 2021
FrieslandCampina

Inside Melk

FrieslandCampina verliest leden en een sloot melk

Bij coöperatie FrieslandCampina hebben tot en met 1 oktober 239 melkveebedrijven hun lidmaatschap opgezegd. Dit heeft Hein Schumacher, topman van het zuivelconcern, dinsdag (5 oktober) gemeld in een webcast met leden- melkveehouders. Het vertrek van de leden en onderbezetting bij diverse fabrieken gaan de financiële resultaten van FrieslandCampina voor het lopende boekjaar drukken. 
6 Oktober 2021
FrieslandCampina Hein Schumacher

Inside Jaarcijfers

FrieslandCampina schrapt nabetaling. Hoe komt dat?

De financiële prestaties van FrieslandCampina over 2020 zijn zo pover, dat het coöperatief zuivelconcern voor het eerst geen nabetaling op de melkprijs kan doen aan de leden. Dat scheelt een gemiddeld melkveebedrijf tussen de €10.000 en €20.000 aan inkomsten. 'Een harde boodschap', aldus topman Hein Schumacher (foto). Wat is er aan de hand?
2 Maart 2021
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws Bestuur

CEO FrieslandCampina wordt commissaris bij C&A

Hein Schumacher, CEO van FrieslandCampina, treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van kleding- en warengigant C&A. Bij een gedeelte van de leden zou deze functie  gevoelig liggen, omdat hij zodoende minder focus zou hebben op de zuivelcoöperatie. 
26 Januari 2021
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws NZO

Schumacher op pole position in de zuivel

De Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Hein Schumacher benoemd tot voorzitter. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Joost van der Hoogte, die op 30 januari 2020 is teruggetreden.
3 Februari 2020
FrieslandCampina Hein Schumacher

Nieuws Stikstof

Schumacher: 'Stikstofcrisis gezamenlijk oplossen'

Hein Schumacher, de CEO van FrieslandCampina, wil de stikstofcrisis nog altijd gezamenlijk oplossen. Dit zei hij vandaag op BNR Nieuwsradio.
31 Oktober 2019
Hong Kong boerenprotest

Nieuws Zuivelexport

Onrust in Hongkong raakt FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft last van de onrust in Hongkong. Hein Schumacher, de CEO van FrieslandCampina, spreekt van een behoorlijke tik voor de afzet. Daarnaast zijn er ook elders ter wereld problemen die het resultaat raken.
10 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox