Vion Food Group

Nieuws Good Farming Balance

Vion geeft extraatje aan trouwe leveranciers

25 Januari 2019

De deelnemers van het prijsindexgarantie-systeem (PIG) van Vion krijgen over 2018 een nabetaling van €0,01 per kilo. Het extraatje zit hem in het feit dat de nabetaling naar boven toe is afgerond.

Het PIG-systeem, onderdeel van 'Good Farming Balance', draait inmiddels voor het tweede jaar op rij. Varkenshouders die hieraan meedoen, krijgen gegarandeerd een concurrerende varkensprijs uitbetaald. Deze prijs is gebaseerd op de VEZG-notering (40%), de varkensprijs van Danish Crown (20%), de Spaanse Llerida (20%) en het Belgische Westvlees (20%).

Uitbraak in België telt niet mee
De weeknotering van Vion is naast de bovengenoemde notering gelegd. Vion zegt over 2018 een concurrerende varkensprijs te betalen, omdat deze nauwelijks afwijkt van de referentie. Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in België ging de Westvlees-notering eind september (week 39) fors onderuit; conform de spelregels is deze uitschieter niet in de referentie meegenomen.

De nabetaling is berekend op €0,0087 per kilo en is door Vion afgerond naar €0,01 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar lag de nabetaling hoger; deze bedroeg toen €1,15 per varken. Voor 2019 blijft het PIG-systeem onder dezelfde voorwaarden gehandhaafd.

De roepprijs van Vion bedroeg in 2018 gemiddeld €1,40 per kilo. 
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Verschil Nederlandse en Duitse varkenspijs loopt op

Nieuws Varkens

Vion: 'Duurzame keten van waarde voor toekomst boer'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief