Vion Food Group

Nieuws Good Farming Balance

Vion geeft extraatje aan trouwe leveranciers

25 Januari 2019 - Wouter Baan

De deelnemers van het prijsindexgarantie-systeem (PIG) van Vion krijgen over 2018 een nabetaling van €0,01 per kilo. Het extraatje zit hem in het feit dat de nabetaling naar boven toe is afgerond.

Het PIG-systeem, onderdeel van 'Good Farming Balance', draait inmiddels voor het tweede jaar op rij. Varkenshouders die hieraan meedoen, krijgen gegarandeerd een concurrerende varkensprijs uitbetaald. Deze prijs is gebaseerd op de VEZG-notering (40%), de varkensprijs van Danish Crown (20%), de Spaanse Llerida (20%) en het Belgische Westvlees (20%).

Uitbraak in België telt niet mee
De weeknotering van Vion is naast de bovengenoemde notering gelegd. Vion zegt over 2018 een concurrerende varkensprijs te betalen, omdat deze nauwelijks afwijkt van de referentie. Door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in België ging de Westvlees-notering eind september (week 39) fors onderuit; conform de spelregels is deze uitschieter niet in de referentie meegenomen.

De nabetaling is berekend op €0,0087 per kilo en is door Vion afgerond naar €0,01 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar lag de nabetaling hoger; deze bedroeg toen €1,15 per varken. Voor 2019 blijft het PIG-systeem onder dezelfde voorwaarden gehandhaafd.

De roepprijs van Vion bedroeg in 2018 gemiddeld €1,40 per kilo. 
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden