Shutterstock

Nieuws Vleesproductie

Aantal varkensslachtingen China onder de 700 miljoen

22 Januari 2019 - Wouter Baan

Dat er in China jaarlijks heel wat varkens worden geslacht, is bekend. Ook in 2018 werden veel varkens geslacht, maar het waren er wel een stuk minder dan in 2017. De productie van rundvee- en pluimveevlees toont wel een stijging.

Uit officiële Chinese statistieken blijkt dat het aantal varkensslachtingen vorig jaar met 1,2% is afgenomen tot 693,82 miljoen stuks. Daarmee duikt het slachtcijfer onder de grens van 700 miljoen. De varkensvleesproductie daalde met 0,9% tot 54,04 miljoen ton. In recordjaar 2014 bedroeg de productie 56,7 miljoen ton.

Hoewel de cijfers een daling laten zien, beslaat de varkensproductie in China ongeveer de helft van het wereldwijde totaal. Op basis van een recente telling van de varkensstapel wordt een verdere daling verwacht. Zonder exacte aantallen te noemen, meldde het Chinese ministerie dat de varkensstapel met 5% is geslonken en het aantal zeugen daalde zelfs met 8%. Een reden hiervoor is de uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

Meer melkkoeien geslacht
Terwijl de varkensproductie is gedaald, nam de productie van rundvlees vorig jaar wel toe. De productie groeide met 1,5% tot 6,44 miljoen ton, het hoogste niveau in bijna 20 jaar tijd. De reden hiervoor is de stoppersgolf in de Chinese melkveehouderij, voornamelijk als gevolg van de lage melkprijzen. De productie van pluimveevlees steeg afgelopen jaar met 0,6% tot 19,94 miljoen ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox