Bladluizen

suikerbieten frankrijk

Nieuws Suikerbieten

Franse derogatie neonics voor suikerbieten

De Franse minister van landbouw; Julien Denormandie verleend bietentelers in het land derogatie voor het gebruik van gecoat zaaizaad met neonicotinoïden. Vanaf 2021 kunnen telers voor 3 jaar weer insecticide gecoat zaad zaaien. Het Europees verbod heeft grote impact op de Franse suikersector.
7 Augustus 2020
aardappelen selectie

Inside Aardappelen

Luizenexplosie aan start van pootgoedseizoen

De vrees van akkerbouwexperts voor wat betreft de luizendruk dit voorjaar is helaas bewaarheid. De druk is ongekend hoog, al vanaf de start van het groeiseizoen. Nu het pootgoed selecteren weer is begonnen is het zaak dat telers bovenop de situatie zitten.
9 Juni 2020
aardappelen spuiten gewasbescherming Agrifac

Nieuws Gewasbescherming

Belchim stopt verkoop Teppeki in aardappelen

Gewasbeschermingsmiddelenproducent Belchim stopt met de verkoop van de luisdoder Teppeki voor de aardappelteelt. Die beslissing volgt nadat de residulimiet in aardappelen in meerdere gevallen werd overschreden.
18 Juni 2019
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Situatie in aardappelen staat op scherp

De uitbraak van haarden met phytophthora in delen van het land en een ongekend hoge virusdruk zetten de situatie in de aardappelgewassen op scherp. Onder andere in de provincies Drenthe, Overijssel, Flevoland en Limburg is melding gedaan van de gevreesde aardappelziekte.
17 Juni 2019
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Brengt warm weer een vroege luizeninvasie?

In 2018 werden tot ver in het najaar bladluizen waargenomen. De hoge temperaturen in februari hebben de opbouw van de populatie geactiveerd. Moeten akkerbouwers en bollentelers zich opmaken voor een extreem vroege luizeninvasie?
19 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden