Virusbestrijding

Certis

Aangeboden door Certis

Snelle start met Olie-H geeft luis en virus minder kans

Viruspreventie in pootgoed wordt elk jaar een grotere uitdaging. Dat komt onder meer door de verdergaande versmalling van het middelenpakket voor luisbestrijding. Ko en Wim de Kraker uit Zaamslag hebben hun strategie daar inmiddels op afgestemd.
2 Mei 2022
varkens varkenstransport

Nieuws Varkens

Heropening Chinese grens voor Duits varken ver weg

De Duitse staatssecretaris van Landbouw, Uwe Feiler, heeft afgelopen vrijdag (10 september) gezegd dat de gesprekken met China over het opheffen van de importban voor Duits varkensvlees moeizaam verlopen.
14 September 2021
Verenigde Staten dierenarts varkensbedrijf

Inside Varkens

PRRS virus treft varkens VS en stuwt biggenprijs op

Een nieuwe variant van het alom bekende PRRS-virus (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome) treft de varkenssector in de Verenigde Staten. De nieuwe stam van het virus lijkt bij getroffen bedrijven te leiden tot hogere sterftecijfers onder biggen en zeugen. De variant werd in het voorjaar van 2020 voor het eerst vastgesteld en begint nu ook grip te krijgen op de biggenprijs.
9 September 2021
afrikaanse varkenspest

Inside Varkens

'Duitse strijd AVP wordt langetermijnuitdaging'

De hoop op een snelle verwijdering van de Afrikaanse varkenspest (AVP) van Duits grondgebied lijkt ook bij de Duitse autoriteiten vervlogen. De Duitse landbouwminister van de deelstaat Sachsen, Wolfram Guenther, noemt de bestrijding van AVP een 'echte lange termijn uitdaging'.
2 September 2021
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Inside Varkens

Zorgen over verspreiding AVP door slachtafval

Ook in de afgelopen weken werden er weer veel met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen gevonden in de Oost Duitse provincies Brandenburg en Sachsen. Het landbouwministerie van Brandenburg spreekt van een grote druk over de grens in Polen wat de risico’s voor de noordelijke delen van Brandenburg, waar tot nog toe relatief weinig zieke dieren werden gevonden, flink groter maakt.
25 Augustus 2021
gezondheidsdienst Manon Houben GD

Interview Manon Houben

'Dreiging AVP ernstig, laat mensen niet bij varkens'

De Afrikaanse varkenspest (AVP) is de afgelopen 10 jaar steeds verder naar West-Europa opgerukt en stak bijna een jaar geleden de Pools–Duitse grens over. Manon Houben, manager afdeling varkensgezondheid bij Royal GD noemt de situatie dan ook 'ernstig'. Het voorkomen van AVP insleep hebben we deels zelf in de hand. Zij heeft bij een eventuele uitbraak in Nederland vertrouwen in de aanpak die in de draaiboeken is vastgelegd.
15 Augustus 2021
aardappelen Agrifoto selectie

Inside Aardappelen

Luizenexplosie aan start van pootgoedseizoen

De vrees van akkerbouwexperts voor wat betreft de luizendruk dit voorjaar is helaas bewaarheid. De druk is ongekend hoog, al vanaf de start van het groeiseizoen. Nu het pootgoed selecteren weer is begonnen is het zaak dat telers bovenop de situatie zitten.
9 Juni 2020
aardappelen spuiten gewasbescherming Agrifoto

Inside Pootaardappelen

Luizenexplosies maken bestrijding uitdagend

In de aankomende jaren heeft de pootaardappelsector steeds meer te maken met randvoorwaarden die de teelt bemoeilijken. Door het wegvallen van gewasbeschermingsmiddelen voor bijvoorbeeld de luizenbestrijding en de loofdoding staat de teelt een uitdaging te wachten.
3 Februari 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief