Shutterstock

Nieuws Varkens

Heropening Chinese grens voor Duits varken ver weg

14 September 2021 - Stef Wissink

De gesprekken tussen Duitsland en China over het opheffen van de importban voor Duits varkensvlees verlopen moeizaam. Dat heeft de Duitse staatssecretaris van Landbouw, Uwe Feiler, gezegd.

Het is nu een jaar geleden dat China de import van Duits varkensvlees verbood, dit na de vonds van Afrikaanse varkenspest (AVP) op Duits grondgebied. Duitsland vraagt sindsdien om een regionaliseringsregel waarbij enkel vlees uit regio's waar besmettingen zijn vastgesteld, wordt geweerd. Experts van beide landen zijn nog altijd in overleg over de situatie en de mogelijkheden voor regionalisering.

Overleg moeizaam
De gesprekken verlopen tot nog toe moeizaam en zonder al te veel succes, aldus de Duitse staatssecretaris Feiler afgelopen vrijdag (10 september). Hij voegde daaraan toe dat andere landen die in het verleden regionaliseringsafspraken wilden maken met de Chinese overheid hier ook niet in zijn geslaagd. Toch geeft Duitsland volgens hem de hoop niet op. "Een aantal landen hebben onze voorstellen tot regionalisering wel geaccepteerd en we blijven er aan werken om dit ook met China voor elkaar te krijgen". Volgens Feiler weten de Duitse autoriteiten de ziekte beperkt te houden tot een klein gebied in het oosten van het land.

Eerste helft september 55 besmette zwijnen     
In de periode van 1 tot en met 14 september zijn er bij het Friedrich-Loefler-Institut 55 met AVP besmette wilde zwijnen gevonden. Het aantal gevallen lijkt daarmee op dit moment iets lager te liggen dan in de maanden juni, juli en augustus. Toen werden er maandelijks tussen de 240 en 250 AVP-besmettingen vastgesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Van Rooi Meat houdt winst nog redelijk op peil

Nieuws Varkens

Stevige correcties op de varkensprijzen

Nieuws Varkens

Nog niet eerder was Duitse varkensprijs zo lang stabiel

Nieuws Varkens

Nederlandse varkensketen vreest naderende AVP

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden