Handelsoorlog

handelsoorlog

Nieuws Handelsoorlog

China schrapt tarief op soja en varkensvlees uit VS

In Chinese staatsmedia doen geluiden de ronde dat China de importtarieven op onder meer sojabonen en varkensvlees uit de Verenigde Staten schrapt. Daarmee krijgt de handelsoorlog een verrassende wending. 
16 September 2019
export haven import Scheepvaart

Inside Aardappelen

Handelsoorlog biedt kansen voor fritesafzet EU

China heeft nieuwe heffingen op aardappelproducten uit de Verenigde Staten ingesteld. Deze heffingen zijn een reactie op eerdere tarieven vanuit de Verenigde Staten. Wat betekent dit voor de mondiale fritesmarkt?
28 Augustus 2019
handelsoorlog

Opinie Joost Derks

Wat als de handelsoorlog echt uit de hand loopt?

De voortslepende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China beheerst tegenwoordig de financiële krantenkoppen. De strijd beïnvloedt ook op allerlei manieren de exportkansen van Nederland.
26 Augustus 2019
handelsoorlog

Nieuws Handelsoorlog

China verhoogt tarief op soja en varkensvlees uit VS

Een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten lijkt (nog) ver weg te zijn. China heeft vrijdag 23 augustus besloten om de importheffing op Amerikaanse sojabonen met 5% te verhogen, terwijl het tarrief op varkensvlees met 10% wordt verhoogd.
23 Augustus 2019
handelsoorlog

Opinie Johan Geeroms

Kansen voor agrarische sector door handelsoorlog?

Het Financieele Dagblad (FD) meldde onlangs dat China steeds vaker aanklopt bij Nederlandse bedrijven. Het lijkt een gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten, die inmiddels al ruim 1 jaar aan de gang is. Vooral de Nederlandse land- en tuinbouwsector profiteert van de handelsoorlog.
20 Augustus 2019
Honduras

Achtergrond Honduras

Is Honduras dé oplossing voor Verenigde Staten?

De positieve economische groei in Honduras zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven (zoals hotels en restaurants) zich willen vestigen in het Midden-Amerikaanse land. Dit creëert nieuwe exportmogelijkheden voor de Verenigde Staten. Is dit land dan dé gouden oplossing in tijden van de handelsoorlog met China?
14 Augustus 2019
handelsoorlog

Achtergrond Handelsoorlog

Handelsoorlog in impasse. Varkensprijs VS krijgt tik

De Verenigde Staten (VS) en China staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar in de handelsoorlog. President Donald Trump gaat extra importheffingen invoeren, terwijl China haar munt kunstmatig heeft gedevalueerd. Er heerst hierdoor flinke onrust op de financiële markten. Ook de Amerikaanse varkensprijs het moet ontgelden.
6 Augustus 2019
Evert van der Sluis

Interview Evert van der Sluis

'Boer in VS valt door Trump tussen wal en schip'

Boeren in de Verenigde Staten (VS) kampen al geruime tijd met lage opbrengstprijzen. Daaroverheen kwam dit jaar voor grote delen van het land extreme weersinvloeden én is de invloed van Trump's handelsoorlogen voelbaar. Dezelfde president en zijn regering steunen de boeren financieel echter ook volop.
1 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden