Shutterstock

Nieuws Handelsoorlog

China verhoogt tarief op soja en varkensvlees uit VS

23 Augustus 2019 - Wouter Baan

Een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten lijkt (nog) ver weg te zijn. China heeft vrijdag 23 augustus besloten om de importheffing op Amerikaanse sojabonen met 5% te verhogen, terwijl het tarrief op varkensvlees met 10% wordt verhoogd.

De Chinese sanctie maakt deel uit van een breder pakket van ruim 5.000 goederen ter waarde van $75 miljard. Naast sojabonen en varkensvlees komt er eveneens een heffing op onder meer Amerikaanse rundvlees, auto’s en olie.

Vanaf september
De maatregelen gaan per 1 september (varkensvlees en soja) of vanaf half december (auto’s) van kracht, meldt persbureau Bloomberg. China reageert hiermee op maatregelen (ter waarde van $300 miljard) die de Verenigde Staten eerder deze maand aan China oplegde. Ook die gaan 'geheel toevallig' vanaf september en half december van kracht. 

China hanteert al geruime tijd een heffing van 25% op Amerikaanse sojabonen en varkensvlees. Deze worden dus komende maand verhoogd naar respectievelijk 30% en 35%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox