Frankrijk

Yoplait Sodiaal

Nieuws Melk

Zuivelconcern Sodiaal reorganiseert én investeert

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal gaat reorganiseren en stopt of beperkt overcapaciteit en verliesgevende UHT-, en kindervoedingsactiviteiten. Tegelijkertijd investeert zij de komende vijf jaar €600 miljoen in beter renderende producten en nieuwe markten. 
2 Februari 2022
pootgoed poten frankrijk

Achtergrond Aardappelen

Zet contractprijsverhoging Franse teler in beweging?

Frankrijk is misschien wel het land met de beste papieren als het gaat om de teelt van fritesaardappelen. Telers krijgen een significante prijsverhoging aangeboden voor seizoen 2022-23. Hoeveel bedraagt deze prijs en stijgt het areaal hierdoor?
20 Januari 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Logistieke chaos beïnvloedt Franse aardappelmarkt

De coronapandemie heeft de logistieke keten behoorlijk in onbalans gebracht. Zo zijn de prijzen voor transport over zee meermaals over de kop gegaan en kampte de transportsector op het land met personeelstekorten. De Franse aardappelmarkt wordt hier ook door getroffen. Verkooporders kunnen vaker niet dan wel op tijd geleverd worden.
18 Januari 2022
Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis sluit akkoord over lagere melkaanvoer

De Franse zuivelreus Lactalis heeft een overeenkomst gesloten met leveranciersvereniging OPLGO om de melkaanvoer drie jaar lang te beperken. Zo willen de partijen minder gevoelig zijn voor schommelingen in de markt.
5 Januari 2022
melken melkveebedrijf koeien

Achtergrond Zuivel

Hoe Frankrijk verzuipt in biologische melk

De Europese zuivelmarkt staat in 2021 in het teken van schaarste, maar daar is in het biologische segment in Frankrijk niets van te merken. Het land kampt namelijk met een groot overschot aan biologische melk. De problemen zijn complex, concrete oplossingen lijken niet voorhanden. 
28 December 2021
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Frankrijk en China sluiten revolutionaire AVP-deal

Wanneer in Frankrijk een uitbraak van Afrikaanse varkenspest opdoemt, komt de export naar China niet in gevaar. Als eerste Europese lidstaat heeft Frankrijk een deal met China gesloten om ervoor te zorgen dat de export niet wordt geboycot als de dierziekte in het land opdoemt. 
14 December 2021
aardappelen spuiten frankrijk

Nieuws Aardappelen

Wet legt hogere Franse contractprijs vast

Een prijsstijging van 30 tot 40 euro per ton is minimaal vereist om het voor Franse aardappeltelers interessant te houden om aardappelen te telen. Dat onderstreept de telersorganisatie UNPT. Nieuwe wetgeving kan vanaf komend jaar ook daadwerkelijk helpen om die verhoging te realiseren, om structurele basis.
14 December 2021
frankrijk biologisch

Inside Melk

Franse bioboer klem tussen markt en wensdoel

Terwijl de gangbare Franse melkaanvoer bij oplopende prijzen toch achterblijft, gebeurt er met de biologische melkaanvoer het omgekeerde. Ondanks prijsverlagingen en afwaardering van product, blijft de aanvoer stijgen. Bioboeren dachten het goed te doen, maar weten momenteel niet goed hoe verder.
29 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief