PlanetProof

FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina breidt PlanetProof verder uit

FrieslandCampina gaat nieuwe melkveebedrijven werven voor de PlanetProof melkstroom. Dit vanwege een recente toenemende marktvraag en een uitbreiding van het productsegment.
17 Juni 2021
Planetproof

Nieuws PlanetProof

PlanetProof-keurmerk wint terrein in 2020

Het keurmerk 'On the way to PlanetProof' heeft vorig jaar flink terrein gewonnen. Het aandeel plantaardige producten dat is geteeld volgens de eisen van het keurmerk steeg met 26% en het aandeel duurzamer beheerd land voor melkkoeien is ook licht gestegen. Eerder zei zuivelcoöperatie FrieslandCampina al dat het een flinke groei in de populariteit van PlanetProof ziet.
3 Maart 2021
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

Staan neuzen ooit dezelfde kant op bij PlanetProof?

Hoe Boerproof is PlanetProof? Dat was de hoofdvraag tijdens het webinar dat Boerenbusiness en Foodlog donderdag 11 februari organiseerden. En die vraag moest nodig gesteld worden. Immers, de kritiek op het keurmerk is niet mals en neemt alleen maar toe.
16 Februari 2021
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws PlanetProof

Aanbod PlanetProof-melk groter dan de vraag

De 700 melkveebedrijven die leveren aan het keurmerk 'On the way to PlanetProof' van FrieslandCampina hebben afgelopen jaar meer melk geproduceerd dan verwacht. 'Het zorgt ervoor dat de productie op de bedrijven harder is gegroeid dan de marktvraag,' zo meldt de coöperatie. Daarom heeft het moeten besluiten om het contract met tientallen melkveehouders te ontbinden.
11 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Keurmerk

Keurmerken schimmig over financiën

Na de uitbreiding van de bestaande 'Beter voor Koe, Natuur en Boer'-zuivellijn, werkt Albert Heijn ook aan 'Beter voor...'-lijnen voor varkenshouders en fruittelers. Tot ergernis van bestaande milieulogo's. In de keurmerkenjungle gaat het nodige geld om.
9 Februari 2021
Planetproof

Special Webinar

Hoe Boerproof is PlanetProof?

Boerenbusiness en Foodlog houden 11 februari van 19:30 tot 21:00 uur een webinar met deskundigen over het keurmerk On the Way to Planet Proof.
29 Januari 2021
graanveld brouwgerst

Opinie Krijn J. Poppe

De geketende boer en het sorteren van winnaars

FarmerFriendly of On the way to Planet Proof? Dagverkoop, poolcontract of vaste-prijs-contract? Vrije mester of contract? Coöperatie of beursgenoteerd? Veiling of contract? Allemaal keuzes van vragers en aanbieders om de relaties in de keten vorm te geven.
12 Januari 2021
Planetproof

Nieuws Enquête akkerbouw

PlanetProof vooral een 'moetje' in de akkerbouw

Net als bij melkveehouders, denkt de meerderheid van de Nederlandse akkerbouwers dat het verduurzamingslabel On the Way to PlanetProof hen financieel niet of onvoldoende wijzer maakt. Zij vrezen ook dat de meerwaarde verdampt zodra het label een marktstandaard wordt.
18 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden