Dossier Sanering Varkenshouderij

varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Beperkte sloopcapaciteit voor stoppers in Brabant

Veel varkenshouders die zich hebben aangemeld voor de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), zijn gevestigd in Noord-Brabant. Door de beperkte sloopcapaciteit voorziet het bedrijfsleven problemen om de gestelde slooptermijn van de varkensbedrijven te halen. 
16 Juli 2020
varkenshouderij varkensstal

Interview Marco Hol

'Krappe slooptermijn kan stopper nekken'

Veel van de varkenshouders die zich hebben aangemeld voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) komen in aanmerking. Marco Hol, die namens DLV Advies veel bedrijven begeleidt met de uitvoering van de Srv, vertelt meer over het stopperstraject en de addertjes onder het gras. Vooral het behalen van de slooptermijn is volgens hem een groot aandachtspunt. 
3 Juli 2020
stal melkveebedrijf koeien ligboxen

Nieuws Stikstofcrisis

Extern salderen verdeelt Brabant en Gelderland

Noord-Brabant en Gelderland zijn verdeelt als het gaat om de totstandkoming van wetgeving rondom extern salderen. Beide provincies hanteren een andere aanpak.
25 Juni 2020

BB TV Rene Veldman

'Veel stoppers boeren waarschijnlijk door'

Rene Veldman, sectorspecialist varkenshouderij bij de Rabobank, verwacht dat veel ingetekende stoppers voor de Warme Sanering besluiten toch door te boeren. In een gesprek met Wouter Baan geeft hij tevens aan dat zowel vermeerderaars als vleesvarkenshouders een goed jaar tegemoet gaan. 
7 Februari 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws warme sanering

Animo om te stoppen veruit het grootst in Brabant

Ruim 60% van de varkensboeren die zich hebben aangemeld voor de saneringsregeling komt uit Noord-Brabant. Dat meldt de Provincie Noord-Brabant op basis van cijfers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
30 Januari 2020
transport veevervoer varkens - agri

Nieuws Warme sanering

503 varkensbedrijven overwegen te stoppen

Welgeteld 503 varkensbedrijven hebben zich aangemeld voor de stoppersregeling van het ministerie van LNV. Dit aantal is boven verwachting, zo heeft het ministerie vandaag (donderdag 16 januari) bekend gemaakt. Varkenshouders hadden tot gisteren de tijd om zich aan te melden voor de subsidieregeling.
16 Januari 2020
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Warme Sanering

Sanering: veel animo, maar stopt iedereen ook?

De saneringsregeling in de varkenshouderij is massaal overtekend. Wel rijst de vraag of elke varkenshouders die zich heeft ingetekend, ook daadwerkelijk zijn laarzen aan de wilg gaat hangen.
15 Januari 2020
financieel data rekenen

Nieuws Warme sanering

Stoppende varkenshouder kan subsidie zelf berekenen

Varkenshouders die een indicatie willen krijgen van hoeveel subsidie zij kunnen ontvangen als ze stoppen met hun bedrijf, kunnen dit vanaf heden zelf berekenen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).
21 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden