Shutterstock

Nieuws Energie

Grootste zonnepark van Texas in handen van Nestlé

14 December 2020 - Jeannet Pennings

Nestlé investeert in één van de grootste zonneparken van de Verenigde Staten (VS). Met ruim 800 hectare zonnepanelen wil het voedingsconcern een grote stap vooruit zetten in de duurzaamheidsambitie.

Taygete I is de naam van Nestlé's zonnepark dat in het eerste kwartaal van 2021 operationeel moet zijn. Op ruim 800 hectare worden ongeveer 856.000 zonnepanelen geplaatst. Daarmee is dit straks het grootste zonnepark van de staat Texas en staat het op plek 5 van grootste zonneparken in de VS.  

Grootste directe investering
Voor Nestlé is dit de grootste directe investering in een project voor hernieuwbare energie tot nu toe. Daarnaast gaat het bedrijf de komende 15 jaar de energie die het zonnepark opwekt volledig afnemen. De productie wordt geschat op 750.000 megawattuur (MWh) per jaar.

De investering van Nestlé moet bijdragen aan een drastische vermindering van de CO2-uitstoot. Zo kondigde het bedrijf onlangs aan de CO2-uitstoot in de komende 10 jaar te halveren om tegen 2050 netto nul te bereiken. "Om dit doel te bereiken innoveren we bedrijfsbreed, van de ingrediënten die we gebruiken, tot de verpakkingen, het productieproces en het transport", aldus Jim Wells van Nestlé USA.

4 miljard pizza's
Het zonnepark zou goed zijn voor een jaarlijkse CO2-reductie van 530.280 ton. Dat staat volgens Nestlé gelijk aan de uitstoot bij het maken van 4 miljard diepvriespizza's. "Met deze stap liggen we ook op schema met de duurzaamheidsambitie in onze Amerikaanse productiefaciliteiten", stelt Wells. "We streven naar een CO2-reductie van 35% per ton product tegen het einde van 2020."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden