Landbouwvisie

politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

CDA: ruim 20 miljard voor verandering landbouw

Het CDA heeft daags voor een nieuwe ronde van boerenprotesten haar nieuwe visie voor de agrarische sector gepresenteerd: Perspectief voor boeren. Het beschrijft volgens eigen zeggen 'nieuwe wegen naar een toekomstbestendige agrarische sector'. De visie is opgesteld door de Tweede-kamer fractie en het wetenschappelijk bureau van de partij.
6 Juli 2021
ploegen grondbewerking groenbemester

Nieuws Visie land- en tuinbouw

Rabobank: 'Sector dreigt te worden doodgereguleerd'

Het kabinet moet aan boeren en tuinders niet langer verplichte maatregelen opleggen, maar juist sturen op doelen. Agrarische ondernemers hebben daarbij zelf de regie hoe zij die doelen op klimaat, biodiversiteit en waterberging gaan halen. Dit schrijft Rabobank in een nieuwe visie, die zij vandaag (woensdag) heeft gepresenteerd, op de land- en tuinbouw.
23 September 2020
trekker Boerenbusiness hand

Opinie André Hoogendijk

Laat burger liever vanuit de tent naar buiten pissen

De nieuwe clubs, plannen en collectieven in de agrarische sector buitelen over elkaar heen. Elke week wordt er wel een nieuw initiatief gelanceerd dat de oplossing moet bieden voor een probleem of zelfs moet leiden tot een algehele transitie. Opvallend genoeg kennen alle initiatieven maar 2 smaken.
23 Januari 2020
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Politiek

Schouten: 'We zetten wel degelijk stappen'

In het overleg 'Dieren in de veehouderij' heeft minister Schouten toegezegd dat ze in december verdere maatregelen presenteert om het aantal stalbranden te verminderen. Ook maakt ze bekend dat de 'commissie Remkes' in de tweede helft van september met een eerste advies komt.
12 September 2019
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Landbouwvisie

Schouten specificeert weg naar duurzame veehouderij

De weg naar een duurzame veehouderij krijgt '3 hoofdsporen', zo schrijft minister Schouten aan de Tweede Kamer. Door middel van het programma 'Duurzame Veehouderij' krijgen vernieuwers een voorbeeldrol en heeft de minister als doel om de markt voor duurzame producten verder te stimuleren.
5 September 2019
akkerbouw boer

Opinie Jeannette Straver

Maatschappij op zoek naar boer

De negatieve en eenzijdige berichtgeving over de agrarische sector lijkt eindeloos. Het gaat veelal om onjuiste en politiek gekleurde informatie dat zonder nuance wordt gebracht. Ook de politiek helpt niet mee. De gebruikte terminologie wordt door iedereen namelijk naar eigen inzicht geïnterpreteerd.
4 September 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Analyse Kringlooplandbouw

Hoeveel krimpt veestapel bij kringlooplandbouw?

Een groei van de Nederlandse veestapel en agrarische export lijkt niet haalbaar bij de uitvoering van de kringloopvisie van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Sterker nog, het is niet ondenkbaar dat 25% van de veestapel verdwijnt in deze visie.
29 Januari 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Landbouwbeleid

Schouten zet nieuwe stap in praktisch mestbeleid

Na de publicatie van de landbouwvisie door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) meldde de sector dat het concreter moest. In een Kamerbrief zet ze de eerste stappen tot realisatie van haar visie.
23 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox