Landbouwvisie

Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Politiek

'Breng juist diervriendelijk voedsel onder de aandacht'

In het kader van de recent gepresenteerde landbouwvisie is het ministerie in gesprek met supermarkten om te kijken hoe zij kunnen bijdragen aan de versnelling van de verduurzaming van de veehouderij. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in een antwoord op Kamervragen van Tjeerd de Groot (D66).
7 Januari 2019
Hidde Boersma

Boerenbusiness Landbouwcongres

'Intensieve landbouw heeft de toekomst'

De landbouwsector moet niet natuurinclusiever worden, maar moet juist intensiever worden. 'Dit om ervoor te zorgen dat er meer ruimte is voor de natuur', zo zei wetenschapsjournalist Hidde Boersma dinsdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness.
19 December 2018
akkerbouw grond trekker

Opinie Jaap Majoor

De Nederlandse boer krijgt overal de schuld van

Wie het nieuws een beetje volgt, struikelt over de problemen die de agrarische sector in Nederland ten laste worden gelegd. 'De boer krijgt overal de schuld van', aldus Jaap Majoor. 'Door boeren te belonen voor hun inspanningen, kunnen we samen het milieu verbeteren', schrijft hij.
13 November 2018
akkerbouw kunstmest mest bemesting

Inside Mest

Kunstmestheffing: wat is het (hoogste) doel?

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie voor een heffing op het gebruik van stikstofkunstmest. De motie bracht heel wat boze reacties onder boeren teweeg. Wat is precies de bedoeling van de motie en wat zijn de gevolgen?
8 November 2018
Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Kamerdebat

Wordt landbouwvisie een landbouwhallucinatie?

De begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was woensdag 31 oktober onderwerp van een politiek debat. Over de landbouwvisie van minister Schouten is iedereen enthousiast, maar tegelijkertijd ziet iedereen er iets anders in.
1 November 2018
financieel euro

Nieuws Landbouwbeleid

De verschillende visies over het GLB

Verschillende partijen hebben 11 oktober hun mening gegeven over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Wat zijn de standpunten en wat kunnen de inkomenseffecten voor de boer zijn?
15 Oktober 2018
kunstmest bemesting

Inside Mest

Einde kunstmestgebruik: wat zijn de gevolgen?

In de landbouwvisie van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) staat dat zij het kunstmestgebruik een halt toe wil roepen. In plaats daarvan pleit Schouten voor het toepassen van bewerkte dierlijke mest. Welk effect heeft dit op het klimaat en betekent dit het einde voor de Nederlandse kunstmestfabrieken?
26 September 2018
grond nederland grondprijs

Opinie Jaap Haanstra

'Landbouwvisie is vooral erg populistisch'

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) presenteerde zaterdag 8 september haar landbouwvisie. Mijn mening is niet zo positief als die van een aantal andere bestuurders, want er is heel veel dat mij niet duidelijk wordt.
18 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden