Countus Accountants & Adviseurs

Aangeboden door Countus

'Windenergie gebruiken als melkkoe'

Energie opwekken voor het eigen bedrijf is interessant, maar levert niet bijzonder veel op. Energie opwekken voor landelijke doelen kan echter miljoenen opleveren, zo stelt Sanne Koster van Groos-Steensma, duurzaamheidsmanager bij Countus.
29 Oktober 2019

Aangeboden: De Omgevingsadviseurs

Hoe ziet saneringsregeling varkenshouderij eruit?

De saneringsregeling varkenshouderij staat in de stijgers. Hoe ziet de regeling eruit en welke eisen/vergoedingen komen om de hoek kijken? Albert Albers van de Omgevingsadviseurs, een onderdeel van Countus Accountants & Adviseurs, bespreekt de ins en outs. 
26 Augustus 2019
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Varkensindexen kiezen tegengestelde richting

Het rendement van de varkenshouderij laat in de eerste week van de maand juli een duidelijke splitsing zien: daar waar de Countus Biggenindex in week 26 een daling heeft ingezet, laat de Countus Vleesvarkensindex juist zien dat het de weg naar boven heeft gevonden.
3 Juli 2019
melkveebedrijf koeien

Analyse Countus Melkvee Index

Wat doet rendement van melkveehouders in 2019?

Het rendement op de melkveebedrijven in Nederland scoort al het gehele jaar onder het gemiddelde, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. De verwachting is bovendien dat dit voorlopig zo blijft.
12 Juni 2019

Aangeboden door Countus

Grond is goud waard door energiedoelen

Grondeigenaren worden onder druk gezet, omdat er grond nodig is voor energiedoelen. 'Er worden momenteel hoge bedragen betaald aan degenen die hun grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen of windmolens.' Sanne Koster van Groos van Countus adviseert echter wel om op te passen voor te eenzijdige contracten.
16 Mei 2019
gras

Analyse Countus Melkvee Index

Dure maanden breken aan voor melkveehouders

De Countus Melkvee Index laat nu al weken een stabiel beeld zien, wat betekent dat het rendement van melkveebedrijven weinig verandering toont. De traditioneel duurdere maanden breken nu aan, waardoor het volgens Countus verstandig is om een betrouwbare liquiditeitsplanning te hebben.
9 April 2019

BB TV Andreas van der Vis

Wat houdt pachtbeleid van Schouten concreet in?

Het nieuwe pachtbeleid werd vrijdag 22 maart geïntroduceerd door minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), maar wat betekent dit precies voor de pachter en verpachter?
29 Maart 2019

BB TV Andreas Van der Vis

Wat de fosfaatuitspraak betekent voor (ver)pachter

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dinsdag 26 maart geoordeeld dat de verpachter aanspraak kan maken op fosfaatrechten. Andreas Van der Vis, jurist bij Countus, legt uit wat de voorwaarden zijn en wat dit voor melkveehouders betekent. 
27 Maart 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox