Countus Accountants & Adviseurs

varkenshouderij varkens - agri

Analyse Countus Varkensindex

Vleesvarkenshouder wordt op geduld beproefd

Voor de vleesvarkenshouders is het wachten op betere tijden. Terwijl de biggenprijzen stijgen, maken de varkensprijzen nog nauwelijks aanstalten naar boven. Uit de Countus Biggen- en Vleesvarkensindex blijkt dat het rendement zelfs nog verder gedaald is.
11 Februari 2019
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Nieuws Countus akkerbouwavond

'Laat verandering niet alleen aan LTO over'

Agrarisch ondernemers moeten een stuk sneller lopen om zich aan te kunnen passen aan de veranderende wensen in de maatschappij. Daarbij zijn kleine stappen zijn niet voldoende, de boer moet weer pionieren. "Een ondernemer moet voorop durven lopen en verandering niet alleen aan LTO Nederland overlaten."
7 Februari 2019
financieel data rekenen euro

Analyse Countus Varkensindex

Rendement varkenshouder nadert kantelpunt

De marges in de zeugenhouderij stonden in de tweede helft van 2018 behoorlijk onder druk, maar inmiddels kan weer naar boven worden gekeken. De Countus Biggenindex laat dan ook een stijging zien. Het rendement in de vleesvarkenshouderij nadert echter een kantelpunt.
9 Januari 2019

Aangeboden door Countus

Wat is een reële prijs voor grond en fosfaatrechten?

In de melkveehouderij gaat komende jaren veel veranderen. Jaap Gielen, specialist melkveehouderij bij Countus, voorziet dat de bedrijven steeds groter worden. "Echter, groei gaat niet zonder grond en fosfaatrechten." Wat zijn reële prijzen voor deze productiemiddelen en welke melkprijs hoort daarbij?
18 December 2018
veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek

Analyse Countus Melkvee Index

Dalende melkprijs tast rendement aan

De Countus Melkvee Index heeft de afgelopen maanden een behoorlijke daling laten zien. De verwachting is dat het dieptepunt nu is bereikt.
11 December 2018
varkenshouderij

Nieuws Countus Varkensindex

Countus komt met Varkens- en Biggenindex

Countus Accountant en Adviseurs heeft in samenwerking met DCA Groep een Vleesvarkens- en Biggenindex ontwikkeld. De indexen geven op een schematische wijze weer hoe de saldo's in de vleesvarkens- en zeugenhouderij zich verhouden tot het verleden. Tevens wordt een opbrengstprognose gegeven.
10 December 2018

BB TV Andreas van der Vis

Voor wie is de fosfaatbank interessant?

Hoe interessant is de fosfaatbank en welke melkveehouders kunnen aanspraak maken op de ontheffing? Andreas van der Vis, Agrojurist bij Countus Accountants & Adviseurs, geeft in deze video tekst en uitleg. 
16 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden