Varkensexport 2019

varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Britse varkensvleesexport vestigt nieuw record

De varkensexport vanuit het Verenigd Koninkrijk heeft in 2019 een recordniveau bereikt. Dit is gebleken uit de analyse van het Agriculture and Horticulture Development Board (ADHB). Het land heeft sterk geprofiteerd van de vraag vanuit China
4 Maart 2020
slachterij varkenshouderij varkensvlees

Inside Varkens

Export EU-varkensvlees in 2020 nog veel hoger

De Europese Commissie voorziet dat de varkensvleesproductie in de Europese lidstaten in 2020 licht zal toenemen. Daarnaast wordt verwacht dat de export opnieuw een forse stap gaat zetten.
22 Oktober 2019
slachterij varkens - agri

Inside Varkens

Wees niet te somber over de varkensprijs

Wie deze weken de varkensprijzen volgt, komt waarschijnlijk tot de conclusie dat de marktomstandigheden bijzonder somber zijn. Toch is dat niet het geval. De feiten zijn namelijk in het voordeel van varkenshouders. 
16 Juli 2019
varkensvlees

Inside Varkens

Nederlandse varkensexport spekkoper in China

De Nederlandse varkensvleesexporteurs doen goede zaken in China. In Europa profiteerde Nederland in het eerste kwartaal het meest van de toename in de Chinese vraag. 
1 Mei 2019
export transport colombia Scheepvaart

Inside Varkens

USDA: 'Wereldwijde varkenshandel trekt aan'

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw schrijft dat de wereldwijde varkensvleesproductie de komende jaren gaat dalen, terwijl de export juist gaat toenemen. Dat blijkt uit de jaarlijkse prognose van het USDA over de wereldwijde varkenshandel.
17 April 2019
export haven Scheepvaart

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Douane VS onderschept Chinees varkensvlees

De douane van de Amerikaanse staat New Jersey heeft circa 1 miljoen pond varkensvlees in beslag genomen. Het vlees was illegaal geïmporteerd uit China.
18 Maart 2019
noteringen beurs

Inside Varkens

Belegger speculeert op Chinees varkenstekort

De beurskoersen van Chinese vleesconcerns zijn de afgelopen maanden tot recordhoogtes gestegen. De beleggers verwachten dat de varkensprijzen spoedig aantrekken, zeker nu het land met de meeste varkens ter wereld wordt geteisterd door Afrikaanse varkenspest.
11 Maart 2019
export haven Scheepvaart

Inside Varkens

Duitsland haalt Spanje in bij varkensvleesexport

China ontving in 2018 het meeste varkensvlees uit Duitsland, waardoor Spanje naar de tweede plaats zakt. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Deense Raad voor Landbouw en Voeding.
15 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden