Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Douane VS onderschept Chinees varkensvlees

18 Maart 2019 - Wouter Baan - 9 reacties

De douane van de Amerikaanse staat New Jersey heeft circa 1 miljoen pond varkensvlees in beslag genomen. Het vlees was illegaal geïmporteerd uit China.

De vracht van meer dan 50 zeecontainers werd onderschept in de haven van New Jersey. Door het alerte optreden van douanemedewerkers, kon voorkomen worden dat de varkensvleesproducten vanuit China verspreid zijn door de Verenigde Staten.

Afrikaanse varkenspest
De vracht werd als gevaarlijk aangemerkt, omdat het een gevaar kan zijn voor de Amerikaanse varkensstapel. Dit heeft te maken met de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China. Deze dierziekte kan in bewerkt vlees overleven en zodoende grote afstanden overbruggen. In China zijn sinds augustus al ruim 1 miljoen varkens geruimd. In de Verenigde Staten is de dierziekte nog niet aangetroffen en dat willen de autoriteiten graag zo houden.

Bij een uitbraak van Afrikaanse varkenspest verliezen de getroffen landen toegang tot nagenoeg alle grote afzetmarkten; gezien de Verenigde Staten bijna 25% van de eigen varkensvleesproductie exporteert, zou dat een grote ramp zijn voor de varkenssector.

Miljardenschade
Troy Miller, de directeur van de Amerikaanse douane, meldde in een persconferentie dat een uitbraak de Verenigde Staten jaarlijks $10 miljard aan schade zou kosten. Miller gaf daarnaast aan dat de onderschepping van 1 miljoen pond varkensvlees de grootste agrarische inbeslagname ooit is. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
18 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10881708/douane-vs-onderschept-chinees-varkensvlees]Douane VS onderschept Chinees varkensvlees[/url]
Je zou zeggen dat ze dat vlees in China zelf hard nodig hebben.
boer kees 18 Maart 2019
Of ze denken wij AFP, dan jullie ook APV
jan 34 18 Maart 2019
illegale import, dan ook illegaal uit de PRC geexporteerd. Ik ruik een stinkende Chinese overheidsrat. Die lui zijn voor geen haar te vertrouwen. Waarom doen we daar nog zaken mee? Isoleren die hap
Abonnee
rollade 18 Maart 2019
rare handel toch ?? iemand suggereert in dit stukje, dat Amerika al flink EXPORTEREND is, en dan wel f een schip vol (goedkoop waarschijnlijk) importeren ??
tis veel te ver weg, om er ons hier eigenlijk druk over te maken, maar advies zou toch zijn, om die ene handelaar die dit in touw heeft gezet.............hoog op te hangen.
Cees 18 Maart 2019
We kunnen blij zijn dat China te ver weg is voor export. Wij exporteren gelukkig alleen wat pootjes, staartjes, snuitjes en oortjes naar China. Wanneer de afstanden gunstiger zouden zijn en de containers over en weer gingen, hadden we hier ook binnen no time AVP. Dan hebben we nog geluk dat het vooral Europees is hier.
schoenmakers1 18 Maart 2019
jan 34 schreef:
illegale import, dan ook illegaal uit de PRC geexporteerd. Ik ruik een stinkende Chinese overheidsrat. Die lui zijn voor geen haar te vertrouwen. Waarom doen we daar nog zaken mee? Isoleren die hap
het zijn net de Nederlandse ambtenaren
Allee 18 Maart 2019
Deze week varkens + 7 ct.
jan34 18 Maart 2019
@schoenmakers1 Dat is geen vergelijking.
Die ratten in China hebben een agenda om belangrijk te worden.
Met alle middelen.
Ambtenaren hebben die ambitie, de middelen noch de macht.

Het koopverslaafde, productiearme westen eet gewillig uit de chinese hand. Daar moeten we mee stoppen: boycot chinese producten. Het is een hoax te beweren dat dat niet kan. Als de wil er maar was.
We staan erbij en laten ons door globalisten aanpraten dat dit een voldongen feit/ gelopen race is en dat het zo goed is.
Je ziet toch wat voor dictator die Xi is. De EU durft niet eens wat te doen aan de schending van mensenrechten. Trump treedt op en het wordt door Brussel meteen afgekeurd.
realist 18 Maart 2019
ik denk deze week +9
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden