Suikerbieten

uien zaaien

Nieuws Landwerkzaamheden

Uien, suikerbieten en aardappelen de grond in

Nadat een deel van Nederland anderhalve week geleden nog op de schaatsen stond heeft het weer een U-turn gemaakt. Vooral de zandgrond is rap uitgedroogd waardoor nu al zaai- en plantuien, suikerbieten en aardappelen de grond in gaan.
25 Februari 2021
suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Britse neonics-ontheffing in bieten wankelt

Nederland leek alleen te staan in Europa met zijn verbod op neonicotinoïden, nadat het Verenigd Koninkrijk begin januari met een ontheffing kwam in het suikerbietenteelt. Toch wankelt de situatie nu in het VK en dreigt een drama voor wie al zaad heeft besteld.
18 Februari 2021
Dirk de Lugt

Interview Dirk de Lugt

'Telers perspectief bieden is het allerbelangrijkste'

Cosun is de huidige coronacrisis als concern in 2020 goed doorgekomen. Achter de cijfers ziet Dirk de Lugt, voorzitter van de coöperatie, wel de zorgen en ook spanningen onder de akkerbouwers over alle uitdagingen die hen wachten. 'Belangrijk is dat wij als Cosun onze leden snel perspectief kunnen bieden voor hun bedrijf.'
12 Februari 2021
zaaien zaad zaaizaad bietenzaad

Nieuws Suikerbieten

Areaal suikerbieten blijft vrijwel gelijk

Cosun Beet Company bereidt zich alweer voor op het nieuwe seizoen. Het bedrijf meldt dat er al circa 86.000 eenheden bietenzaad besteld zijn. De agrarische dienst van Cosun bereidt zich voor om het bestelde zaad ondanks de coronamaatregelen voor 10 maart bij de telers te krijgen.
4 Februari 2021
suiker euro

Inside Akkerbouw

Hoe beweegt de suikerprijs in 2021?

Over 2 weken presenteert Cosun Beet Company zijn uitbetalingsprijs over oogstjaar 2020. In december heeft de prijs van witte suiker fors herstel doorgemaakt, maar heeft de coöperatie hier ook van kunnen profiteren? Een analyse van de Europese suikermarkt.
25 Januari 2021
suikerbieten

Nieuws Neonics

Geen ontheffing Cruiser, Cosun teleurgesteld

Cosun Beet Company is zeer teleurgesteld dat minister Carola Schouten heeft besloten om geen vrijstelling voor Cruiser SB te verstrekken. De organisatie is al langer bang dat er op deze manier een ongelijk speelveld tussen bietentelers in Europa ontstaat.
12 Januari 2021
suikerbieten bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

Cosun kampt weer met fout in cijfers

Cosun Beet Company meldt dat in de periode van 4 november tot 12 december voor een deel van de monsters de verkeerde 'amino-N-cijfers' zijn vastgesteld. Voor de organisatie is het de tweede fout in relatief korte tijd. Eind oktober kampte het al met een fout in de kwaliteitscijfers.
12 Januari 2021
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Nederland laatste neonics-vrij bastion

Het Verenigd Koninkrijk kondigt vrijdag 8 januari aan om het gebruik van neonicotinoïden gecoat suikerbietenzaad toe te laten in het komend teeltjaar. Daarmee komen Nederland en het neonics-beleid op een Europees eiland te staan. Bijna alle landen hebben een ontheffing.
8 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden