Melkveehouderij Duitsland

Duitsland

Nieuws Dieraantallen

Krimp van honderdduizend melkkoeien in Duitsland

Net als in Nederland groeten ook veel Duitse melkveehouders af. Uit de mei-telling blijkt dat in de 12 maanden daarvoor bijna 3.000 ondernemers zijn gestopt. Ook de melkveestapel daalt, met honderdduizend koeien.
17 Juli 2019
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melkprijzen

Vaste melkprijs steeds meer in opkomst

De Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Hohenloher Molkerei heeft in april 2019 een systeem gelanceerd waarbij de leveranciers de melkprijs vooruit kunnen vastzetten. Melkveehouders wordt de mogelijkheid geboden om in een bepaalde periode in de maand in te gaan op de prijzen die Hohenloher biedt voor de komende 12 maanden.
19 April 2019
melken melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Duitsland akelig pünktlich in melkaanvoer februari

Duitse melkers zijn akelig precies bezig geweest wat betreft de melkproductie van februari 2019. Die wijkt namelijk miniem af van de melkontvangst in de tweede maand van 2018. Wat dit betekent voor de rest van het seizoen is onduidelijk.
17 April 2019
voorjaar lente gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang koeiendans

Nieuws Weidegang

Weidegang wordt nu ook beloond aan de slachtlijn

Weidemelk is al langer een begrip en nu lijkt weiderundvlees dat ook te worden. De Duitse slachterij Westfleisch heeft een nieuw vleesconcept in de markt gezet: rundveevlees met weidegang. Voor deelnemende melkveehouders is een toeslag weggelegd.
29 Januari 2019
gras grasland melkveebedrijf hakselen hakselaar grasoogst

Nieuws Melkveehouderij Duitsland

Eerste grassnede kan niet vroeg genoeg komen

Door de droogte van afgelopen zomer is in Duitsland sprake van een ruwvoertekort. Melkveehouders voeren daarom op dit moment noodgedwongen stro bij. De hoop is gevestigd op een vroeg voorjaar, zodat de eerste snede gras vroeg van het land gehaald kan worden. 
16 Januari 2019
melken melkveebedrijf koeien

Nieuws Melkveestapel

Duitse melkveestapel slinkt tot laagste punt in 10 jaar

In Duitsland is het aantal melkkoeien het afgelopen jaar met 2,3% gekrompen tot 4,1 miljoen, zo blijkt uit de cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. Door de krimp is de omvang van de melkveestapel gedaald tot het laagste punt in 10 jaar tijd.
4 Januari 2019
koeien koeienstal grupstal

Nieuws Stalsysteem

Grupstaldiscussie speelt weer op in Duitsland

In Duitsland staat de toepassing van de grupstal al langer ter discussie, maar tot een verbod kwam het niet. Desondanks maken de melkveehouders in de deelstaat Beieren zich grote zorgen, omdat de zuivelverwerkers dreigen met kortingen op (of zelfs het niet meer ophalen van) de melk.
30 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden