Geesje Rotgers

CocaCola Pizza

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Mensen moeten milieuvriendelijker gaan eten. De huidige voedselproductie zou te belastend zijn voor het milieu. De rapporten over de hervorming van de Nederlandse landbouw reiken inmiddels tot ver boven de dakgoot.
8 Februari 2022
Geesje Rotgers stikstofdialogen

Podcast Stikstofdialogen

Rotgers: 'Geen aannames in stikstof doen, maar meten'

Het boven water halen van zogeheten eerlijke data is voor onderzoeksjournalist Geesje Rotgers het taaie werk in het stikstofdossier. De Nederlandse overheid kan met haar rekenmodellen zelf wel uit de voeten, maar voor de landbouw pakken deze funest uit.
31 December 2021
Carola Schouten

Opinie Geesje Rotgers

Hoe overheid stikstofkritiek poogde te verstikken

Niet echt een verrassing, maar wel ontluisterend om te lezen. Hoe de overheid probeerde om Jaap Hanekamp en mij aan banden te leggen. Omdat wij kritisch schreven over stikstof.
31 Oktober 2021
highfive

Opinie Geesje Rotgers

Stikstofdaling een-tweetje WNF en kabinetadviseurs

Dit moet ongeveer het Haagse spel zijn dat is gespeeld om het reductiedoel voor stikstof op te krikken naar 50 tot 70%. Eerst werd gesproken over stikstofreducties van pakweg 30 tot 50%. Half maart wordt opeens het veel hogere percentage de media ingeslingerd. Hoe kan dat?
19 April 2021
wissen

Opinie Geesje Rotgers

Waarom kieperen we Aerius niet overboord?  

Waarom houdt de Nederlandse overheid koste wat het kost vast aan Aerius? Zijn wij niet beter af als wij die zeer grote onzekerheden (lees: Aerius) de prullenbak in kieperen, vraagt Geesje Rotgers zich af.
15 Maart 2021
tekentafel

Nieuws Stikstofwet

'Stikstofwet moet terug naar de tekentafel'

De stikstofwet wordt morgen (2 maart) plenair behandeld in de Eerste Kamer. Aalt Dijkhuizen die in de Wetenschappelijke Raad van Advies van Stichting Agrifacts (Staf) zit, zegt op Twitter te hopen dat 'de Eerste Kamer haar verantwoordelijkheid neemt en het stikstofbeleid terug naar de tekentafel stuurt'.
1 Maart 2021
stikstof natuur

Opinie Geesje Rotgers

Waar is onderbouwing van natuurkaart voor stikstof?

Het huidige stikstofbeleid van het kabinet drijft in feite op de natuurkaart in rekenmodel Aerius. Waar stikstofgevoelige natuur staat ingetekend op die kaart, daar wordt de omgeving qua stikstofuitstoot aan banden gelegd. Maar hoe logisch is die kaart in elkaar gezet? Tijd om de proef op de som te nemen.
5 Februari 2021
natuur Gelderland

Opinie Geesje Rotgers

Boeren plots 'piekbelaster' door bijgetekende natuur

Met de wijze waarop de provincie Gelderland natuur intekent op haar gebiedskaarten, is wat mis. De grootste misser is dat niemand die kaarten kan inzien. Waarom zijn die natuurkaarten niet gewoon beschikbaar in een gangbaar format, zodat iedereen met een huis-, tuin- en keukencomputer die kan controleren?
19 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief