Geesje Rotgers

olie Rotterdam shell

Opinie Geesje Rotgers

Keuzes Investico bepalen uitkomst stikstofcalculaties

'Handvol boerenbedrijven houdt Nederland op slot'. Dat is de uitkomst van het onderzoek van Investico, een platform voor onderzoeksjournalistiek op basis van berekeningen met de Aerius Calculator. De uitkomsten van Aerius Calculator zijn echter afhankelijk van wat je erin stopt.
25 November 2020
Geesje Rotgers

Interview Geesje Rotgers

'LNV moet meer rekenmodellen gebruiken'

Door de berekeningen van verschillende weermodellen te stapelen en te middelen, ontstaat de meest waarschijnlijke lijn van de weersverwachting. Zo moet het ook met de berekening van de stikstofuitstoot en depositie. Dat zegt Geesje Rotgers van Stichting AgriFacts (STAF).
15 Oktober 2020
bijen bij bijensterfte

Nieuws Gewasbescherming

STAF: 'Geen link tussen neonics en bijensterfte'

Stichting Agri Facts (STAF) biedt dinsdag 4 juni haar petitie aan in Den Haag. De landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer worden op deze manier opgeroepen om na te denken over de link tussen het verbod op neonicotinoïden en de bijensterfte. STAF onderzocht de vermeende bijensterfte zelf ook, maar kan geen link vinden.
4 Juni 2019
politie

Achtergrond Stalbezetting Boxtel

'Waarom kregen activisten 10 uur vrij spel?'

Daags na de stalbezetting in Boxtel is agrarisch Nederland nog altijd in rep en roep. De gevoelens die na 1 nacht overheersen, zijn teleurstelling, angst en vooral boosheid. "Waarom moest het 10 uur duren voordat de actie ten einde kwam", vraagt Eric Stiphout, bestuurder bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), zich af.
14 Mei 2019
gras grasland mest bemesting Agrifoto

Nieuws Stichting Agri Facts

'Mestkevers gaan niet dood door mest van krachtvoer'

De bewering dat mest vol met bestrijdingsmiddelen zit, klopt volgens Stichting Agri Facts (STAF) niet. STAF heeft het rapport van de onderzoekers Jelmer Buijs (Buijs Agro-Services) en Margriet Mantingh (WECF) ingezien en plaatst daar een aantal kritische kanttekeningen bij. 
8 April 2019

BB TV Geesje Rotgers

'Minister zegt te voorbarig nee tegen knelgevallen'

Volgens Geesje Rotgers, onderzoeksjournalist bij V-focus, heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit fouten gemaakt bij het toekennen van de fosfaatrechten. In gesprek met Wouter Baan legt ze uit hoe het volgens haar zit. 
30 November 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief