Stichting Agrifacts

bijen bijensterfte boerenkool

Nieuws Gewasbescherming

STAF: 'Geen link tussen neonics en bijensterfte'

Stichting Agri Facts (STAF) biedt dinsdag 4 juni haar petitie aan in Den Haag. De landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer worden op deze manier opgeroepen om na te denken over de link tussen het verbod op neonicotinoïden en de bijensterfte. STAF onderzocht de vermeende bijensterfte zelf ook, maar kan geen link vinden.
4 Juni 2019
gras grasland mest bemesting

Nieuws Stichting Agri Facts

'Mestkevers gaan niet dood door mest van krachtvoer'

De bewering dat mest vol met bestrijdingsmiddelen zit, klopt volgens Stichting Agri Facts (STAF) niet. STAF heeft het rapport van de onderzoekers Jelmer Buijs (Buijs Agro-Services) en Margriet Mantingh (WECF) ingezien en plaatst daar een aantal kritische kanttekeningen bij. 
8 April 2019
stop

Nieuws STAF

Website op zwart na foute cijfers over vlees

Stichting Agri Facts (STAF) meldt dat True Food Price Coalition de website, waarop een poster met foute cijfers over de vleesproductie stond, op 'zwart' heeft gezet. STAF stelde de milieuberekeningen van de organisatie afgelopen week al aan de kaak.
11 Maart 2019
boos vuist Boerenbusiness boerenprotest

Nieuws Stichting Agri Facts

STAF springt in de bres voor vleesconsumptie

Stichting Agri Facts (STAF) beschuldigt de True Food Price Coalition, wat voorheen de Animal Protein Reduction Coalition was, van het verspreiden van leugens. De organisatie vraagt daarom binnen 2 weken om een rectificatie.
5 Maart 2019
melkveebedrijf koeien sloot

Nieuws Stichting Agri Facts

Vitens erkent dat bespaartip niet klopt

Op aandringen van Stichting Agri Facts (STAF) heeft Vitens een waterbespaartip geschrapt. Het waterbedrijf suggereerde dat voor 1 kilo vlees circa 15.000 liter water nodig is, maar in werkelijkheid ligt dat genuanceerder.
25 Januari 2019
melkveebedrijf koeien sloot

Nieuws Stichting Agri Facts

Factchecker richt vizier op Vitens

Stichting Agri Facts (STAF) beticht Vitens van het verstrekken van misleidende informatie. Het waterbedrijf heeft gezegd dat voor de productie van 1 kilo rundvlees circa 15.000 liter water nodig is. STAF vraagt nu om een rectificatie.
23 Januari 2019
varkensvlees vlees

Nieuws Klimaatcijfers

STAF laat PBL door het stof gaan

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft donderdag 10 januari wederom een aanpassing gedaan in een artikel over de correlatie tussen de vleesconsumptie en het klimaat. Dit naar aanleiding van de vragen die Stichting Agri Facts (STAF) eerder stelde.
11 Januari 2019
boerenprotest

Nieuws Regelgeving

STAF neemt geen genoegen met correctie PBL

Stichting Agri Facts (STAF) laat weten niet tevreden te zijn met de rectificatie van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over de publicatie 'Effects of cutting Europe's meat and dairy intake'.
8 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden