Voermarkt 2019

veevoer snijmais

Inside Voer

Nieuwe oogst zet prijs snijmaïs onder druk

Nu veel veehouders met de nieuwe oogst van snijmaïs in hun hoofd zitten, begint de prijs van kuilmaïs onder druk te staan. De uitstekende kwaliteit is uitverkocht, waardoor een prijs van €70 niet meer haalbaar wordt geacht. Welke beweging zijn nog meer zichtbaar op de voermarkt?
20 Augustus 2019
gras grasland melkveebedrijf maaien ruwvoer kuilgras kuilvoer hakselen

Nieuws Voer

Dit zijn de kosten voor eigen ruwvoer

De totale kostenpost voor eigen ruwvoer bedroeg gemiddeld over de periode 2014 tot en met 2018 circa €4,88 per 100 kilo melk, zo blijkt uit een onderzoek van Alfa Accountants & Adviseurs. Vooral de kosten voor ruwvoer vormen een grote kostenpost.
19 Augustus 2019
stro

Nieuws Voer

Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort

Doordat we voor het tweede jaar op rij kampen met extreme droogte, hebben verschillende Canadese melkveehouders te maken met een ruwvoertekort. In sommige gevallen zijn deze veehouders zelfs al genoodzaakt om dieren naar de slacht te brengen.
16 Augustus 2019
ruwvoer weidehooi

Inside Voer

Prijs weidehooi zet stapje omhoog

In de afgelopen weken is er weer wat neerslag gevallen in het land, waardoor de noodzaak om ruwvoer te kopen opnieuw is afgewend. Het merendeel van de prijzen blijft dan ook stabiel, al weet de prijs voor weidehooi wel een stapje omhoog te zetten.
13 Augustus 2019
droogte voer gras weide ruwvoer weidegang

Inside Voer

Nog geen sprake van ruwvoertekort

Hoewel diverse veehouders in het oosten en noorden van het land de wintervoorraad al aan hebben gebroken, is er volgens fouragehandelaren nog geen sprake van een duidelijk tekort aan ruwvoer. Volgens hen is het in de laatste maanden van de zomer altijd wat droger, maar is dat dit jaar niet extremer dan in andere jaren.
12 Augustus 2019
stro gerstestro

Inside Voer

Akkerbouwers beuren iets minder voor stro

Het is een vraag die elk jaar weer opdoemt: stro verkopen of stro verhakselen? Een aantal weken geleden ontvingen de akkerbouwers gemiddeld €70 per ton af land. Die prijs wordt deze week niet meer gehanteerd. Waar komt de prijs nu wel op uit?
9 Augustus 2019
stro strobalen tarwestro

Inside Voer

Aanbod van stro neemt flink toe

Het lijkt erop dat de vakantieperiode definitief is aangebroken op de voermarkt. Er is vrijwel geen handel en het merendeel van de prijzen beweegt opnieuw zijwaarts. Wel is er duidelijk meer stro op de markt te vinden.
6 Augustus 2019
veevoer voer melkveebedrijf

Inside Voer

Prijzen rundveebrok blijven koersvast

De prijzen voor de diverse rundveebrokken dalen ook in de maand juli. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. De mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness laat bovendien zien dat van de huidige vaste koers voorlopig niet wordt afgeweken.
1 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden