Voermarkt 2019

veevoer voer brok

Inside Voer

Is einde prijsdalingen varkensbrok in zicht?

De prijzen voor varkensbrok zijn over de maand juli opnieuw gedaald, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. De mengvoerprijsindicator van Boerenbusiness laat echter zien...
31 Juli 2019
bierbostel

Inside Voer

Prijs voor bierbostel trekt verder aan

De handel in ruwvoer is niet spectaculair te noemen, al tonen de prijzen deze week wel een aantal kleine prijsmutaties. Er is bijvoorbeeld meer vraag naar bierbostel, terwijl de markt voor weidehooi opgedroogd is. 
30 Juli 2019
mais snijmais

Inside Voer

Eerste Franse snijmaïs half augustus al van het land

Volgens Arvalis kan de eerste snijmaïs in Frankrijk al voor 20 augustus geoogst worden. Het bureau laat daarnaast weten dat de start van de snijmaïsoogst door de hitte en droogte in de meeste gebieden met 5 tot 7 dagen vervroegd is.
30 Juli 2019
droogte mais beregening

Inside Voer

Alleen in de Achterhoek en Twente is snijmaïs schaars

Verdrogende mais is dit jaar tot nu toe in een kleiner gebied een probleem dan vorig jaar, toen het eind juli ook zo heet was. Alleen in de Achterhoek en Twente is goede snijmais tot nu toe echt schaars. Wat doet dit met de prijs?
24 Juli 2019
transport stro strobalen gerstestro wintergerst

Inside Voer

Melkveehouder informeert weer naar stro en hooi

De ruwvoermarkt was lange tijd niet spectaculair te noemen, maar daar is nu verandering in gekomen. Er komt namelijk meer vraag vanuit melkveehouders. Tegelijkertijd is er ook nieuw aanbod nu oogst is begonnen.  
16 Juli 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Inside Voer

Nog geen vuurwerk op voermarkt

Er is nog altijd geen sprake van vuurwerk op de voermarkt. De markt is stabiel en het lijkt erop dat (melk)veehouders op het moment voldoende voorraad hebben. Komt daar binnenkort verandering in?
9 Juli 2019
stro gerstestro

Inside Voer

Nieuwe gerstestro deze week op de markt

De handel in ruwvoer is relatief stabiel te noemen. Volgens de handelaren is nog steeds goed te merken dat er minder vee is in Nederland. Ook dient de eerste nieuwe gerstestro zich deze week aan, waar komt de prijs op uit?
2 Juli 2019
gras grasland melkveebedrijf grasoogst

Inside Voer

'Lastig om goede analyse te maken van tweede snede'

De tweede snede is ondertussen bij velen al een tijdje van het land, maar volgens adviseurs Jan Rozeboom en Gerard Abbink blijft het lastig om een duidelijke analyse te maken van deze snede. Daarentegen kan wel met zekerheid gezegd worden dat de uitschieters naar beneden minder heftig waren dan vorig jaar.
28 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden