Voermarkt 2019

voer weidehooi

Inside Voer

Wat doet de prijs van nieuwe weidehooi?

Veehouders wachten al weken met smart op de nieuwe oogst. Dit zorgde in de afgelopen weken voor een rustige markt. Ook deze week is het rustig, al heeft de nieuwe oogst van weidehooi zich wel aangediend. Waar komt de prijs voor nieuw product op uit, en wanneer wordt de nieuwe oogst van stro verwacht?
25 Juni 2019
stro

Inside Voer

Veehouders wachten nieuwe oogsten af

Veel melkveehouders wachten met het kopen van ruwvoer tot de nieuwe oogsten beschikbaar komen, zo is de opvatting van diverse fouragehandelaren. Dit zorgt er onder meer voor dat de prijs van stro onder druk staat.
18 Juni 2019
stro strobalen

Inside Voer

Zorgt regen voor reuring op voermarkt?

Diverse fouragehandelaren laten weten dat veehouders al een tijd niet verlegen zitten om ruwvoer, waardoor het nog steeds rustig is in de voerhandel. Heeft de neerslag van de afgelopen dagen voor meer reuring kunnen zorgen?
11 Juni 2019
veevoer voer brok veehouderij

Nieuws Varkensanalyse 2019

'Varkenshouder regie geven in voersamenstelling'

Steeds vaker worden 'voer' en 'advies' los van elkaar gezien. Ook het bedrijf SolFeed Feed Service uit het Brabantse Sint-Oedenrode richt zich op deze manier van werken. Het hoopt varkenshouders zo de regie te geven in de rantsoensamenstellingen.
6 Juni 2019
ruwvoer weidehooi

Inside Voer

Voermarkt laat slechts 1 prijsmutatie zien

De voerprijzen bevinden zich inmiddels al weken op stabiele niveaus. Ook deze week is er slechts 1 prijsmutatie zichtbaar op de markt. Welk product zet die neer?
4 Juni 2019
transport stro strobalen gerstestro wintergerst

Inside Voer

Voerprijzen zijn in beton gegoten

De voerprijzen lijken in beton gegoten. De vraag naar ruwvoer is minimaal, terwijl ook het aanbod niet overloopt. Wat doet dit met de ruwvoerprijzen?
28 Mei 2019
Nevedi Henk Flipsen

Interview Henk Flipsen

'Voerrantsoen varkens en melkvee op de schop'

Het rantsoen voor varkens en melkvee gaat flink veranderen. Dat heeft vooral te maken met het plan om zoveel mogelijk grondstoffen dicht bij huis te vergaren. Henk Flipsen, de CEO van brancheorganisatie Nevedi, vindt het verstandig om hier proactief mee om te gaan.
24 Mei 2019
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Inside Voer

Weinig spanning op de voermarkt

Er gebeurt weinig spannends op de voermarkt. Verschillende fouragehandelaren geven zelfs aan afgelopen week helemaal niets te hebben verhandeld. Toch laten de prijzen van onder meer snijmaïs en rietzwenk een mutatie zien. Waar resulteert dat in?
21 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden