Pootgoedmarkt 2019

pootgoed

Inside Aardappelen

Nacontrole levert spanning op in pootgoedmarkt

In de pootgoedmarkt zijn de ogen gericht op de uitslagen van de nacontrole. De verwachting dat deze dit jaar weleens zou kunnen tegenvallen, is bij menig teler aanwezig.
6 Oktober 2019
aardappelen pootgoed rooien pootgoedoogst aardappelrooier

Inside Aardappelen

Wat kunnen we verwachten van de pootgoedoogst?

De pootgoedoogst is in verschillende gebieden begonnen. Op de meeste percelen is het loof gedood, uitgezonderd van de late rassen. Maar hoe verloopt de oogst en hoe zijn de opbrengsten?
23 Augustus 2019
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Handel in pootgoed staat op laag pitje

De pootgoedhandel staat momenteel op een laag pitje. Dat is feitelijk het gehele nieuwe seizoen al het geval. De afloop van het oude seizoen was voor Bintje weinig reden tot optimisme, terwijl dat gevoel voor Spunta niet opging.
11 Augustus 2019
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Handel in pootgoedrassen in stilte gehuld

Nadat de aangifte van de pootgoedarealen voor oogst 2019 bekend zijn gemaakt, is de handel in vrije pootgoedrassen in stilte gehuld. Bintje, dat jarenlang een van de grootste vrije rassen was, telt hierin slechts nauwelijks mee.
7 Juli 2019

BB TV Jan van Loon

Pootgoedsector staat voor grote veranderingen

De pootgoedsector staat aan de vooravond van grote veranderingen. Dat verwacht Jan van Loon, die promoveerde op een onderzoek naar de geschiedenis van de pootgoedveredeling. 
28 Mei 2019
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Duizenden tonnen pootgoed over

Dat wat 1 van de meest memorabele pootgoedseizoenen had kunnen worden (ten aanzien van de pootgoedvoorziening), is dat uiteindelijk ook geworden. Echter, wel 1 met een andere insteek. In de late zomer en de vroege herfst van 2018 was de pootgoedkrapte de grootste zorg van de pootgoedhandel. Hoe is het seizoen uiteindelijk verlopen?
24 Mei 2019

BB TV Jan van Loon

'Pootgoedfraude is dom, want innovatie is cruciaal'

'Pootgoedfraude is dom, want uit de geschiedenis van de pootgoedveredeling blijkt dat innovatie zeer belangrijk is geweest. Een goede beloning voor de kweker hoort daarbij', zo stelt Jan van Loon, die promoveerde op een onderzoek naar de geschiedenis van de pootgoedveredeling. 
23 Mei 2019
aardappelen pootgoed Agrico zakken

Nieuws Aardappelen

Hoge consumptieprijs steunt indicatieprijs Agrico

Aardappelcoöperatie Agrico tekent, zoals verwacht werd na het afgelopen seizoen, zijn hoogste indicatieprijs ooit op voor afgeleverde pootaardappelen. Een relatief hoog prijsniveau op de consumptiemarkt steunt het resultaat.
29 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden