Aardappelareaal 2020

aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Hogere aardappelvoorraad in VK en Duitsland

In de EU-5 liggen nog flink wat aardappelen opgeslagen die als bestemming de verwerkende industrie hadden. In het Verenigd Koninkrijk is de situatie extra bijzonder, omdat de industrie vooral laat gerooide aardappelen uit dit voorjaar heeft verwerkt. Voorraden zijn daardoor lang onaangeroerd gebleven.
4 Mei 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Coronavirus hakt in op Canadees aardappelareaal

In navolging van de Verenigde Staten wordt ook in het aardappelareaal van Canada fors gesneden. Fritesaardappeltelers moeten inleveren omdat minder contracten voor handen zijn. Daarmee is de teruggang nog groter dan die in de VS.
1 Mei 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Wat doen fabrieken met aardappelcontracten?

Door de bijna volledig weggevallen vraag naar frites zijn aardappelverwerkers genoodzaakt om hun plannen voor teelt- en verwerkingsseizoen 2020-2021 fors aan te passen. Allemaal kiezen zij voor een andere oplossing. Boerenbusiness zet op een rij wat dit betekent voor de teler en zijn vastprijscontracten.
22 April 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel ruggen

Inside Aardappelen

Volgt EU-aardappelareaal Amerikaans voorbeeld?

Wat gaat het Europese aardappelareaal doen? Dat is de vraag die de sector dagelijks bezighoudt. Het poten van de aardappelen is in volle gang. Eerste ramingen wijzen op een krimp.
15 April 2020
aardappelen pootgoed akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Inside Aardappelen

Vlaamse aardappelteler krimpt areaal flink in

Het aardappelareaal in Vlaanderen gaat als gevolg van de coronacrisis dit teeltseizoen 2020 flink krimpen. De verwerkende industrie heeft het aantal contracten teruggeschroefd en ook telers van vrije aardappelen betwijfelen of zij het areaal dat ze voor ogen hadden aanhouden.
10 April 2020
aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Inside Aardappelen

Verenigde Staten krimpen aardappelareaal fors in

De aardappelsector in de Verenigde Staten blijkt snel te kunnen schakelen in groei of krimp van het areaal aardappelen in een oogstjaar. Dat blijkt uit de cijfers voor het komende teeltseizoen 2020, waarin het aardappelareaal fors daalt.
7 April 2020
aardappelen pootgoed Zuid-Holland aardappelen poten

Inside Aardappelen

Aardappelsector zoekt de nooduitgang

In de aardappelsector lopen op dit moment 2 discussies parallel aan elkaar. Zo is er de huidige oogst. Een donker wolk van 1 miljoen ton aardappelen hangt spreekwoordelijk boven de sector. Anderzijds is er de vraag wat te doen met oogst 2020. Alleen een wonder kan de sector nog redden, zo oogt het.
31 Maart 2020
aardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Eerste areaalprognose aardappelen oogst 2020

De afgelopen jaren, sinds 2015, is het areaal consumptieaardappelen in Europa fors gegroeid. Feitelijk groeit het areaal mee met de behoefte van de verwerkende industrieën in Noordwest-Europa.
6 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden