Melkveehouderij

nieuwbouw melkveebedrijf Stallenbouw

Analyse Stikstof

Rechter sluit nagenoeg alle juridische stikstofroutes

De rechtbank in Haarlem heeft vorige week weer een nagel gedreven in de doodskist van het stikstofbeleid. Niet met een besluit over een zoveelste veebedrijf dat aan het kortste eind trekt, maar met een uitspraak tegen de komst van een nieuwbouwwijk in Egmond aan de Hoef.
25 April 2022
FrieslandCampina waterstof

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

FrieslandCampina wil weer aantrekkelijker worden voor nieuwe toetreders, zo maakte de nieuwe coöperatievoorzitter Siebren Attema bekend bij de start van de jongste serie ledenbijeenkomsten. Daarom moet de financiële barricade die de deur nu nog barricadeert, sterk worden verlaagd.
21 April 2022
zuivel belgie Olympia A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware neemt Belgisch familiebedrijf Olympia over

Royal A-ware krijgt nog iets steviger voet aan de grond in België dankzij een verregaande samenwerking met Olympia, ook een familiebedrijf. A-ware zal alle aandelen overnemen, op voorwaarde van goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA).
19 April 2022
nieuwbouw Stallenbouw

Nieuws Stikstof

Is emissie-arme stal route naar vergunningsputje?

Veehouders die een vergunning aanvragen voor een emissie-arme stal en vervolgens te maken krijgen met een rechtszaak daartegen, lopen groot risico om vergunningloos achter te blijven.
15 April 2022
akkerbouw grond Duitsland

Nieuws Economie

Weinig vertrouwen Duitse en Amerikaanse boeren

De stemming onder de Duitse boeren in wisselend. Op de korte termijn zijn de economische vooruitzichten wat verbeterd terwijl op voor de langere termijn de stemming somber blijft. In de VS is er geen sprake van een opleving en zakte de vertrouwen onder de boeren naar het laagste niveau sinds mei 2020, net na het uitbreken van de coronapandemie.
11 April 2022
veehouderij stal nieuwbouw varkensstal Stallenbouw

Nieuws stikstof

Stikstofclaim ziet oplossing voor PAS-melders

Christianne van de Wal, minister van Natuur en Stikstof, kan twee vliegen in één klap slaan als zij èn latente stikstofruimte ophaalt èn PAS-melders helpt. Dit stelt Stichting Stikstofclaim. Zowel het milieu als de boeren kunnen worden geholpen.
7 April 2022
sybren attema

Nieuws Melk

FrieslandCampina zet mes in entreepremie

FrieslandCampina wil graag weer nieuwe leden aannemen en stelt daarom voor om de drempel voor toetreders sterk te verlagen. Zo wil zij de entreepremie met twee derde verlagen en ook vertrekkers weer teruglokken. Wel moeten nieuw- en terugkomers een toetredingstoets doorlopen.
5 April 2022
kalf voeren Van Drie Group

Nieuws Vlees

Verbazing over regeling voor gezondere kalverketen

Landbouwminister Henk Staghouwer opent binnenkort een subsidieregeling voor proefprojecten die leiden tot een gezondere kalverketen. Doel van regeling is dat een aanzet wordt gegeven voor 'systeeminnovatie',  waarbij kalveren wordt grootgebracht met onder andere minder longproblemen, minder antibioticagebruik en een beter welzijn.
1 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden