Melkveehouderij

stal nieuwbouw melkveebedrijf Stallenbouw

Nieuws Stikstof

Nog 2.440 PAS-melders hebben vergunning nodig

Van de ruim 3.500 bedrijven die een PAS-melding hebben gedaan, blijven er nog ruim 2.400 over die een vergunning nodig hebben. Dit meldt het ministerie van LNV. Het grootste deel van deze melders is agrarisch, maar er zitten ook luchthavens, industrie- en bouwprojecten tussen.
1 April 2022
DOC Kaas

Nieuws melk

DOC Kaas verhoogt melkprijs gelijkmatig

DOC Kaas verhoogt de voorschot-melkprijs voor april met vrijwel hetzelfde bedrag als ze een maand eerder deed. Er komt €1,07 per 100 kilo bij, waardoor de maximale melkprijs boven de €50,00 per 100 kilo uitkomt.
31 Maart 2022
Milcobel

Nieuws Milcobel

Milcobel heeft zichzelf 'indrukwekkend verbeterd'

Milcobel heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van €1,14 miljard en een nettowinst behaald van €10,7 miljoen. Deze prestaties kwamen volgens de onderneming bovenop de hogere melkprijs en coöperatieve bijdrage die aan de leden-melkveehouders zijn uitbetaald. De onderneming is er trots op.
30 Maart 2022
FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina start proef met methaanremmer

FrieslandCampina start een grootschalige proef met de inzet van methaanremmer Bovaer van DSM. Het middel, dat toegepast wordt als voeradditief, wordt aan de boer gebracht via Agrifirm. De proef begin in de tweede helft van het jaar, met zo'n tweehonderd deelnemers.
24 Maart 2022
Cono Kaasmakers

Nieuws melk

Cono zet hogere melkprijs neer over 2021

Cono Kaasmakers zet over 2021 een contante melkprijs neer die hoger uitpakt dan over 2020 werd uitbetaald. De nabetaling is iets lager dan over dat jaar, maar de duurdere melkprijs compenseerde dat ruimschoots.
24 Maart 2022
melkveebedrijf koeien

Nieuws Fosfaat

NVWA beboet 10 melkveehouders om fosfaat

Bij risico-gerichte inspecties op 13 melkveebedrijven in 2020 bleek bij een kleine kwart hiervan toch alles in orde te zijn qua fosfaatrechten. Dit meldt de NVWA. de uitkomsten geven geen beeld voor de gehele melkveesector.
23 Maart 2022
financieel grafiek beurs

Nieuws Melk

Leden MTC moeten kiezen na tonnen bijstorten

De oplopende liquiditeitsproblemen bij de leden van termijnmarktcoöperatie MTC (Milk Trading Company) zorgen voor dito spanningen binnen de organisatie. Diverse leden hebben voor tonnen moeten bijstorten en staren naar de bodem van hun kas. Ze vragen zich af wat verstandig is om te doen: eruit stappen en het verlies nemen, of blijven en hopen op betere tijden.
19 Maart 2022
sybren attema

Nieuws Bestuur

FrieslandCampina: minder en andere bestuurders

Coöperatie FrieslandCampina wil het hoofdbestuur inkrimpen van 9 naar 8 leden en het aantal commissarissen beperken van 13 naar 9 stuks. Dit gebeurt op voorstel van voorzitter Sybren Attema. Tegen het einde van het jaar zijn ook twee nieuwe boerenbestuurders en twee nieuwe externen nodig.
17 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden