Graanproductie VS

haven graanexport

Inside Granen en grondstof

Amerikaanse graanexport verstoord door orkaan

Orkaan Ida die zondag aanland kwam in de Amerikaanse staat Louisiana heeft voor grote schade gezorgd. Ook de havenfaciliteiten voor de graanexport hebben de orkaan niet ongeschonden doorstaan. Dat maakt de Amerikaanse graanbeurzen nerveus.
1 September 2021
oogsten wintergerst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

'2021 wordt een positief jaar voor granenmarkt'

De verwachtingen voor de granenmarkt in 2021 zijn positief. Rabobank verwacht in de 'Outlook 2021: Bull Waves don't break' dat de noteringen voor zowel tarwe, maïs als sojabonen komend jaar verder kunnen stijgen. De combinatie van dalende wereldvoorraden en een stevige vraag vanuit China is hier de oorzaak voor.
24 November 2020
Boerenbusiness

Nieuws Storm

'Storm verwoest 4 miljoen hectare graan in VS'

Bijna de helft van de maïs en sojabonen in de Amerikaanse staat Iowa is verwoest door een hevige zomerstorm in de afgelopen dagen.
12 Augustus 2020
tarweoogst china tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs schiet de lucht in na WASDE-rapport

De tarwenotering op de CBoT in Chicago schoot gisteren omhoog. Reden hiervoor was de publicatie van het wereldwijde vraag en aanbod rapport (WASDE) van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA). Wat staat er in dit rapport dat zo'n invloed had op de granenmarkt?
12 Juli 2019
brazilie soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Wat is er aan de hand op granenmarkt in VS?

De areaalcijfers over de granen in de Verenigde Staten zorgen voor opschudding. Daarbij meldt China dat het wederom extra sojabonen wil opkopen vanuit de Verenigde Staten. Wat is er aan de hand op de granenmarkt in de Verenigde Staten?
3 Juli 2019
akkerbouw grond regen nat overstroming

Inside Granen & Grondstof

Prijsrally op granenmarkt door extreme situatie VS

De tarwenotering op de Matif in Parijs is afgelopen dagen fors toegenomen. Daarmee reageert de Europese tarwenotering op de termijnmarkten in de Verenigde Staten. Wat is er aan de hand?
28 Mei 2019
Trump

Inside Granen & Grondstof

Trump trekt portemonnee voor getroffen boeren

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw tast behoorlijk in de buidel om boeren die getroffen zijn door de handelsoorlog met China te ondersteunen. Dit nieuws zorgt voor prijsdruk op de granenmarkt. Daarnaast is het vooral spannend hoe de inzaai van granen in de Verenigde Staten gaat aflopen.
24 Mei 2019
graan - agri soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Soja-areaal in VS immens, ondanks handelsoorlog

Het Amerikaanse landbouwministerie verwacht dat het soja-areaal in de Verenigde Staten de op 2 na grootste ooit zal worden. Dit is verrassend, gezien het land te maken heeft met enorme voorraden en een handelsoorlog. Waarom zaaien de Amerikaanse boeren toch opnieuw een groot areaal sojabonen?
26 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden