Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

peen wortelruggen

Nieuws Akkerbouw

Drempelmaatregel ruggenteelt van de baan

De minister van landbouw Carola Schouten voert de maatregel van de verplichte drempels in de ruggenteelten op klei- en lössgrand toch niet in. Een meerderheid in de tweede kamer heeft Schouten verzocht de maatregel te schrappen de daar geeft de minister gehoor aan.
3 Februari 2021
aardappelperceel ruggen

Inside Akkerbouw

Afspoelingsmaatregelen onwerkbaar, hoe verder?

Het ministerie van landbouw legt de akkerbouw maatregelen op om de afspoeling van meststoffen te voorkomen. Akkerbouwers kunnen daarvoor uit 3 maatregelen kiezen. De effectiviteit is echter niet bewezen en over de praktische uitvoering en gevolgen van de maatregelen voor de ruggenteelten lijkt niet na gedacht. Moet deze wetgeving niet van tafel?
28 Januari 2021
financieel euro biljetten

Politiek Begroting

LNV verdubbelt uitgaven in 2 jaar tijd

Aanstaande dinsdag en woensdag staat de begrotingsbehandeling van het ministerie van LNV op de agenda van de Tweede Kamer. Dit keer zou het bij wijze van uitzondering wel eens daadwerkelijk over de inkomsten en uitgaven van het ministerie kunnen gaan.
23 November 2020
boos vuist boerenprotest

Nieuws Wetsvoorstel Schouten

Boer krijgt meer te vertellen op markt

Boeren en tuinders krijgen meer te vertellen op de agrarische markt. Tenminste, dat beoogt landbouwminister Carola Schouten met een nieuwe wet die ze naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het eenzijdig wijzigen door de afnemer van de leveringsvoorwaarden? Dat kan straks niet meer.
20 November 2020
grond euro

Nieuws Bodemdaling

Kabinet investeert 100 miljoen euro in veenweiden

In het kader van het Klimaatakkoord heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit besloten €100 miljoen te investeren in de aanpak van de problematiek in de veenweidegebieden. De uitvoering wordt een samenwerking tussen het Rijk, de provincies, land- en tuinbouworganisaties, natuurorganisaties, waterschappen en gemeenten.
19 Oktober 2020
supermarkt groente

Nieuws Agro-Nutri Monitor

Hoe rendabel is biologische productie?

De kosten die agrarisch ondernemers maken voor het produceren van biologische producten worden in 5 van de 6 gevallen gedekt door de opbrengst, zo laat de Agro-Nutri Monitor zien. Alleen biologische melkveehouders lijden gemiddeld genomen verlies. Sectorpartijen zijn niet onder de indruk van dit rapport.
12 Oktober 2020
melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws NZO

'Kwaliteit draagt bij aan economisch belang zuivel'

De Nederlandse Zuivel Organisatie bracht onlangs het rapport 'Zuivel op hoog niveau' naar buiten waarin het economisch belang en de kwaliteit van de Nederlandse zuivelsector in de spotlight gezet worden. Is onze kwaliteit inderdaad zo vanzelfsprekend en hoe uit zich dit in de import en export?
22 September 2020
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Effect saneringsregeling

Na krachtvoer dreigt ook flop in varkenshouderij

Weer een domper voor landbouwminister Carola Schouten. Zoals het nu lijkt stopt 'slechts' de helft van de 400 varkenshouders met een beschikking voor de Saneringsregeling varkenshouderij (Srv). Daarbij blijkt ook de berekening achter deze regeling niet te kloppen.
14 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden