Zuivelmarkt VS

melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Coronacrisis

Extra miljardenpakket voor melkveehouders VS

Er komt een tweede ronde van het Amerikaanse Coronavirus Food Assistance Program (CFAP). Dit lieten president Trump en landbouwminister Sonny Perdue afgelopen vrijdag (18 september) weten. Wat betekent dit voor de Amerikaanse melkveehouders?
22 September 2020
kaas Cheddar

Nieuws Overname

Lactalis doet miljarden-overname in kaas

De Amerikaanse voedselgigant Kraft Heinz doet een aantal kaasmerken van de hand. De verscheidene merken worden overgenomen door het Franse Zuivelreus Lactalis.
16 September 2020
melkveebedrijf koeien Verenigde Staten

Business Zuivel

Zuivelexport VS gaat als een speer

De Amerikaanse zuivelsector laat uitstekende exportcijfers zien. In de eerste helft van dit jaar lag de afzet maar liefst ...
8 Augustus 2020
koeien Verenigde Staten

Nieuws Verenigde Staten

Minder slachtkoeien door hoge melkprijzen in VS

Het aantal runderslachtingen in de Verenigde Staten (VS) is over juli met een half procent teruggelopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De hoge melkprijzen van de afgelopen maand lijken hier, ondanks de dat het land ook met droogte kampt, een vinger in de pap te houden.
4 Augustus 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Amerikaanse veehouderij

Californië wil bijproducten voeren verbieden

De Amerikaanse staat Californië wil een nieuwe wet introduceren die ervoor zorgt dat melk- en vleesveehouders geen bijproducten afkomstig uit onder andere de horeca en supermarkten aan hun vee mogen voeren. Hiermee wil de staat de methaanuitstoot reduceren.
28 Juli 2020
Verenigde Staten

Business Zuivel

Niet eerder steeg melkprijs in VS zo snel als nu

In de afgelopen maanden zakte de melkproductie in de Verenigde Staten snel terug, als gevolg van de coronacrisis. In mei lag de aanvoer zelfs onder het niveau van vorig jaar, iets wat lange tijd niet was voorgekomen. Het herstel laat echter niet lang op zich wachten, want in juni lag productie alweer voor op vorig jaar. De fors hogere melkprijs is...
24 Juli 2020
Starbucks Coffee

Analyse Plantaardige zuivel

Wint plantaardige 'zuivel' de strijd met koemelk in VS?

Plantaardige melk lijkt steeds meer terrein te winnen onder consumenten. Om hierop in te spelen introduceerde koffieketen Starbucks gisteren (13 juni) plantaardige koffiemelk in haar assortiment. De producten komen ook in de schappen van supermarkten te liggen.
14 Juli 2020
kaas kaasproductie

Business Zuivel

Kaasprijs VS heeft nog geen last van hoogtevrees

De kaasprijs in de Verenigde Staten is sinds april al met ruim 140% gestegen en heeft daarmee een nieuw record bereikt. Ondanks dat het coronavirus in diverse staten opnieuw keihard toeslaat, heeft de Amerikaanse kaasprijs nog geen last van hoogtevrees. Waarom niet?
3 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden