Bert-Jan Ruissen

koeien sloot

Nieuws Politiek

Nieuwe Europese regeltjes dreigen voor veehouder

Er ligt een Brussels voorstel op tafel waarbij veehouderijen met meer dan 150 grootvee eenheden (GVE) straks worden bestempeld als agro-industrie. Daarmee gaan zij vallen onder de Industrial Emissions Directive, de Europese richtlijn voor de regulering van vervuilende emissies van industriële installaties. Daarmee moeten zij onder meer voldoen aan bepaalde regels voor stikstofuitstoot. Europarlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP) is bang dat de (Nederlandse) landbouwsector straks wordt 'belast met heel veel extra voorschriften en regels'. 
28 April 2022
Bert-Jan Ruissen

Nieuws Voedselplan SGP

'Onze boeren kunnen deel voedseltekorten aanvullen'

Het Nederlandse kabinet en ook de Europese Unie moeten tien noodmaatregelen overwegen om voldoende betaalbare voeding in ons land te garanderen. De agrarisch ondernemers kunnen een deel van de tekorten aanvullen, maar dan moeten ze daar wel de kans toe krijgen. Dit schrijft de SGP in een 10-puntenplan voor voldoende voeding, dat is opgesteld door kamerlid Roelof Bisschop en Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (foto). 
8 Maart 2022
Bert-Jan Ruissen

Interview Bert-Jan Ruissen

'Zorg dat de boer een boterham kan verdienen'

Het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is door het Europese Parlement goedgekeurd, de formele bespreking van het 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn (7e AP) is door de Europese Commissie uitgesteld en de Green Deal begint steeds meer vorm te krijgen. Kortom: er zijn het afgelopen jaar belangrijke besluiten genomen voor de landbouw op Europees niveau.
28 December 2021
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Europees Parlement

Dit zijn de nieuwe leden van de landbouwcommissie

De Nederlandse Europarlementariërs voor de komende 5 jaar zijn dinsdag 2 juli geïnstalleerd. In de Commissie Landbouw en plattelandsontwikkeling zien we een aantal bekende gezichten terug, maar er is ook plaats voor nieuwkomer Bert-Jan Ruissen van de SGP.
3 Juli 2019
Jan Huitema

Nieuws Europese verkiezingen

Jan Huitema populairder dan Annie Schreijer-Pierik

Jan Huitema (VVD) heeft bij de verkiezingen voor het Europees Parlement van alle landbouwwoordvoerders de meeste voorkeurstemmen gekregen. De liberaal en melkveehouder in Makkinga kreeg net meer stemmen dan de christendemocraat Annie Schreijer-Pierik.
29 Mei 2019
Bert-Jan Ruissen SGP

Interview Bert-Jan Ruissen

'Medicijnkast agrarisch ondernemer raakt leeg'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Bert-Jan Ruissen, kandidaat-Europarlementslid voor ChristenUnie-SGP.
17 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden